Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ I. P. ]

14. 05. 2022. 11:16 >> 11:15

TRANSPORTOVAN IZ BEOGRADA

Dječak iz Srbije na liječenju u Italiji zbog sumnje na novi hepatitis

Devetogodišnji dječak za kojeg se sumnja da je zaražen hepatitisom nepoznatog porijekla prebačen je u Italiju, u bolnicu u Bergamu. Tamo će ljekari odlučiti da li je mališanu neophodna transplantacija i nova jetra, objavio je RTS, prenosi N1.

Dječak je dobro, rekli su za RTS sa Odjeljenja hepatologije u Institutu za majku i dijete.

On je na liječenju u Italiji od srijede, u bolnici u Bergamu, a prethodno se liječio u Institutu za majku i dijete, gdje je stigao iz bolnice u Čačku. Za sada i dalje nema potvrde da je riječ o novom hepatitisu.

"Dječak je dobro, dobrog je opšteg stanja, za sada se tamo rade dodatne analize da bi se procijenila potreba za eventualnom transplantacijom jetre i zbog toga je dječak u Italiji", rekla je gastroenterolog i načelnica Odjeljenja hepatologije u Institutu za majku i dijete doktorka Ivana Kitić..

U Institutu za majku i dijete nema novih pacijenata za koje se sumnja da imaju novi tip hepatitisa.

"Koliko je meni poznato za sada u Srbiji nema novih pacijenata, ali jedan veliki oprez. Moramo biti oprezni da bismo na vrijeme uradili sve analize u slučaju potrebe za ispitivanjem nekog novog djeteta", dodaje Kitić.

U više od 20 zemalja prijavljeni su slučajevi djece oboljele od hepatitisa nepoznatog porijekla.

Broj oboljelih u svijetu je u porastu, a za sada je prijavljeno oko 450 pacijenata, dok je nekoj djeci potrebna transplantacija jetre.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније