Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ KRIK/M.V. ]

27. 04. 2022. 21:41 >> 21:43

HRKALOVIĆ

"Radila sam po nalogu Stefanovića, Belivuka ne poznajem"

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović negirala je na današnjem suđenju da je uticala na dvojicu svojih kolega da ometaju istrage. Tvrdi da je nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović taj koji je naložio da se tužilaštvu ne dostave vještačenja telefona Veljka Belivuka u postupku u kome mu se sudilo za učestvovanje u ubistvu.

"Na drzak i bezobrazan način poručio je tužiteljki, citiram, ’ukoliko ima neki problem sa predmetom, nek se obrati ministru policije’, govoreći o sebi u trećem licu“, rekla je Hrkalović navodno citirajući Stefanovića.

Kako prenosi KRIK, Hrkalović je danas detaljno iznosila odbranu u postupku u kom joj se sudi da je uticala na bivšeg načelnika Službe za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića i bišeg načelnika novosadske policijske Milorada Šušnjića da ometaju istrage i krše zakon.

Ona tvrdi da je, kada je Milenkoviću govorila da izvještaj o vještačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića ne šalje tužilaštvu, samo prenosila naređenja koja je dobijala od tadašnjeg šefa Nebojše Stefanovića, ministra unutrašnjih poslova.

Tvrdila je da ne poznaje Belivuka. 

Sve je počelo, kako tvrdi, kada je kao sekretarka Uprave kriminalističke policije obaviještena da se u nekim prepiskama koje su prikupljene operativnim radom pominju ministar Stefanović, neki tužioci i visokorangirani policajci. Tvrdi da je od prvog dana kada je došla u MUP obaviještena da je pravilo da se Stefanović odmah obavijesti o pominjanju njega i bezbjednosno interesantnih ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније