Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ I. P. ]

15. 02. 2022. 12:38   >>  12:41 4

VULIN PORUČIO

"Srbija i RS su jedno, granicu nijesmo ni tražili, ni crtali"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin saopštio je da će na proslavi Dana državnosti Srbije, biti i predstavnici Republike Srpske i ocijenio da Sretenje ne može da se obilježi bez njih.

"Mi smo jedno. To što nas razdvajaju granice, koje mi nijesmo ni tražili ni crtali, je drugo pitanje o kome ne moramo danas, ali mi smo jedno“, naveo je Vulin u saopštenju.

Podsjetio je da su zakonima uvedena četiri datuma koje Srbija i Republika Srpska zajedno obilježavaju, koja, prema njegovim riječima, "određuju naš identitet i govore koliko smo važni jedni drugima“.

"Mi ne možemo da dopustimo da drugi pišu našu istoriju, zato što kad god su drugi pisali našu istoriju, mi smo bili proglašeni za genocidan narod, mi smo od žrtava odjedanput postajali agresori", ocenio je Vulin.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније