Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

27. 11. 2021. 18:26 >> 18:25
5

DODIK

Neću pokleknuti pred međunarodnim pritiscima

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da neće pokleknuti pred, kako je naveo, mnogim autoritetima, koji su na razne načine pokušali da ugroze slobodu srpskog naroda, već će nastaviti da se bori za Republiku Srpsku.

On je naveo da "sloboda nikada nije jeftina, da uvijek traži žrtve, ali da se on opredelio da se bori za slobodu, koja znači postojanje Republike Srpske u punom kapacitetu kako je predvidjeno Dejtonskim mirovnim sporazumom".

Dodik je ocenio da su reforme i "nasilno" prenošenje entitetskih nadležnosti na državni nivo odlukama Visokih predstavnika prošlost.

"Neće Republika Srpska ući u odlučivanje na zajedničkom nivou dok se ne povuče, poništi, šta god hoće da urade, spali odluka Valentina Incka (zakon o zabrani negiranja genocida), koju je nametnuo", kazao je Dodik novinarima u Prijedoru.

Navodeći da je izvorni Dejton "devalviran akcijom međunarodnih faktora", Dodik je rekao da je to učinjeno sprovođenjem izvorne politike Stranke demokratske akcije, koja se lažno predstavlja kao građanska.

"Ona je u suštini bošnjačka, muslimanska politička partija, čiji je osnovni program Islamska deklaracija Alije Izetbegovića", ocijenio je srpski član Predsjedništva BiH.

Istakao je da se on bori protiv BiH "koja je izvan Ustava BiH, protiv BiH koju u glavi ima Bakir Izetbegović, koju je imao i Alija Izetbegović, kao i protiv BiH, u kojoj su muslimani dominantan narod".

Dodik je rekao da je zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar poslao ozbiljnu poruku kada je rekao da je "uspio da razbije jedinstven front odbrane RS, tako što je opoziciju povukao na svoju stranu".

"Srpska ne zavisi od Dodika, Srpska nije Dodik, ali je Dodik danas onaj koji je brani zajedno sa svim svojim saradnicima i na to sam ponosan", naveo je on.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније