Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V./RTS ]

25. 11. 2021. 17:02   >>  17:15 5

VUČIĆ SAOPŠTIO

Putin iduće godine u posjeti Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je poslije sastanka sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, da će cijena ruskog gasa u narednih šest mjeseci biti 270 dolara, to jest, ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih šest mjeseci. Vučić je, posle sastanka sa Putinom, rekao da su razgovarali o mnogo tema i da je ruski predsjednik dobro razumio pitanje cijene i količine gasa.

Vučić je rekao da je uputio Putinu poziv da posjeti Srbiju, a da je ruski predsjednik odgovorio potvrdno.

"Očekujte da to bude između maja i septembra naredne godine", istakao je Vučić.

On je naveo da će cijena ruskog gasa u narednih šest mjeseci za Srbiju biti 270 dolara, to jest, ostaje ista, dok se količina gasa povećava za tih šest mjeseci.

"Ovo je za nas spas. Nećemo imati problema ni sa strujom ni sa gasom ni sa grijanjem, kao ni sa ukupnim snabdijevanjem. Mnogo nam je pomogao predsjednik Putin svojim odnosom. To je bio moj predlog, on je prihvatio", naveo je predsjednik Srbije.

Navodi da je Srbiji do kraja februara potrebno oko 13 miliona kubnih metara gasa, a u maju i junu četiri ili pet miliona.

Srbijanski predsjednik je naveo da su dogovoreni i elementi dugoročnog ugovora za isporuku gasa Srbiji, i da će naša zemlja i posle šest mjeseci imati izuzetnu cijenu, povećanje obima isporuke i flesibilnost.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније