Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ b92 ]

15. 11. 2021. 10:55 >> 10:56
2

BEOGRAD

Crna farba bačena na mural Ratku Mladiću

Nepoznata osoba bacila je crnu farbu na mural posvećen Ratku Mladiću u Njegoševoj ulici, navode mediji.

Podsjećanja radi, u subotu uveče kod Treće beogradske gimnazije i Cvetnog trga, okupili su se aktivisti koji se protive muralu.

Protest koji je najavljen za subotu uveče na Cvetnom trgu organizacija civilnog sektora pod nazivom "Mural mora pasti" započeo je nešto prije 18 sati uz prisustvo organizacija koje se zalažu za skidanje murala Ratku Mladiću, a sa druge dvije frakcije koje se protive tome.

Kordon policije okružio je dvije frakcije, one koji brane mural i one koji bi da ga unište.

Takođe, prije nekoliko dana član SDPS-a Đorđo Žujović bacio je bijelu farbu na mural, ali je ta farba sklonjena u toku dana. Dan prije toga, aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović bila je privedena nakon što je bacila nekoliko jaja na mural Ratka Mladića.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније