Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

25. 07. 2021. 23:26   >>  23:25 1

CRNADAK OCIJENIO

Podrška Dodikovoj peticiji nije podrška RS

Dodikova peticija je notorna glupost i svako ko je ne potpiše uradiće veliku stvar za Republiku Srpsku, jer će se na taj način suprotstaviti nastavku pljačkanja i privatizacije institucija od SNSD-ove koalicije. Podrška ovoj peticiji nije podrška Republici Srpskoj, nego samo politici SNSD-a", ocijenio je potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik inicirao je potpisivanje peticije o nepriznavanju nametnutog zakona o zabrani negirana genocida, pozvavši sve građane RS da to učine.

Crnadak smatra da su poseban razlog zašto ovu peticiju ne treba potpisati "njena dva glavna promotera" - Dodik i "njegov savjetnik Radovan Kovačević".

"Prvi je poznat po svom izvornom stavu o Srebrenici, a drugi je poznat po tome što je Republiku Srpsku do juče nazivao Republikom Šumskom. Niko iz Republike Srpske ne zaslužuje da bude u koloni koja na čelu ima ovakve likove", istakao je potpredsednik PDP-a.

Crnadak je naveo da odluka Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne zakon o zabrani negiranja genocida "besmislena i nepotrebna", kao i da pogoduje samo onim strankama kojima odgovaraju konflikti, poput SNSD-a i Stranke demokratske akcije.

"Poslije ove odluke glavne teme su ponovo genocid, razdruživanje, ugroženost, a više niko ne pita zašto inspektori MUP-a RS daju zaštitu članovima međunarodnih narko kartela ili kako to da je porodica savjetnice Milorada Dodika profitirala na nabavci respiratora deset miliona maraka (oko pet miliona eura), što su pojave koje direktno podrivaju Republiku Srpsku", ocijenio je on.

Prema njegovim riječima, "potpuno je promašeno" i likovanje iz Sarajeva, jer Inckova odluka ne može ugroziti srpski narod i RS, zato što to, kako je istakao, njen narod neće dozvoliti i zato što je Republika Srpska međunarodno priznata od svih svjetskih centara moći.

"Zbog toga se odgovor Republike Srpske treba utvrditi 'hladne glave' i on je ne smije uvesti u nove rizike i izolaciju. Ne smije se nijedna odluka donijeti po principu 'uradićemo to pa šta bude' i ne smije se zbog reakcije na Incka Republika Srpska povesti putem mraka, sukoba i samoizolacije", naglasio je Crnadak.

On je zaključio da RS jeste potrebno političko jedinstvo, ali je dodao da do njega vjerovato neće doći, jer su opoziciji i vlasti različiti ciljevi.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније