Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

16. 01. 2021. 15:17 >> 15:17
1

U KOSOVSKOJ MITROVICI

Obilježava se godišnjica smrti Olivera Ivanovića

Više desetina građana Kosovske Mitrovice okupilo se jutros nešto poslije 8 časova na mjestu gdje je prije tri godine ubijen lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliver Ivanović, kako bi mu odali počast i zapalili svijeću, javlja KoSSev.

Aktivista Dejan Nedeljković iz Kosovske Mitrovice naveo je da okupljanje ispred prostorija GI SDP treba da podsjeti Srbiju, institucije u Prištini i međunarodnu zajednicu da tri godine poslije ubistva Ivanovića nalogodavci nijesu poznati.

"Mitrovica nikada neće biti slobodan grad dok ne saznamo ko su ubice Olivera Ivanovića i nalogodavci", rekao je Nedeljković.

Bivši član GI SDP Marko Jakšić ocijenio je da sve zainteresovane strane u pronalaženju počinioca i nalogodavca ubistva "rade na tome da se sam čin zaboravi", zbog čega je važno što su se građani okupili, iako ne u velikom broju.

"I ovo malo građana Kosovske Mitrovice i članovi njegove porodice će uvijek iznova i iznova podsjećati i Beograd i Prištinu i međunarodnu zajednicu na strašno ubistvo koje se dogodilo na ovom mjestu i tražiti da se sazna potpuna istina", dodao je Jakšić.

On smatra da je malo vjerovatno da će se istina saznati "sve dok se u Srbiji ne promijeni vlast".

"A onda očekujem da je to taj trenutak koji će nama omogućiti da saznamo ko su nalogodavci i ko su neposredni izvršioci ovog krivičnog djela i olakšati porodici da nađe kakav takav mir, iako će im Oliver nedostajati sve vrijeme", dodao je Jakšić.

Jutrošnjem obilježavanju godišnjice ubistva Ivanovića, pored poznanika, poštovaoca, kolega i prijatelja prisustvovala je i bivša Oliverova supruga, Marina Ivanović.

Građani Kosovske Mitrovice treću godišnjicu ubistva Ivanovića obilježiće još jednom u toku dana, na poziv GI SDP.

Godišnjicu će javne ličnosti i predstavnici opozicionih stranaka obilježiti i u Beogradu. ispred crkve Svetog Marka, u 17 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније