Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ b92 ]

02. 10. 2020. 18:22 >> 18:34

NASTAVLJENO SUĐENJE

Djevojčica svjedočila protiv ''Malčanskog berberina''

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče, optuženom za otmicu i zlostavljanje 12-godišnje djevojčice iz Suvog Dola, nastavljeno danas pred Višim sudom u Nišu.

Suđenje je nastavljeno saslušanjem otete djevojčice.

Prema saopštenju Višeg suda, maloljetna oštećena, koja ima status posebno osjetljivog svjedoka, ispitivana je iz posebne prostorije, u prisustvu stručnog lica Centra za socijalni rad i uz upotrebu tehničkih sredstava za prenos slike i zvuka.

U saopštenju se takođe navodi da je glavni pretres u predmetu protiv Ninoslava Jovanovića održan, iako je optuženi tražio odlaganje iz istih zdravstvenih razloga iz kojih je i prethodnog puta odloženo.

"Sud nije prihvatio molbu za odlaganje, glavni pretres je održan prema pravilima Zakonika o krivičnom postupku o ispitivanju posebno osjetljivih svjedoka", istakli su u niškom Višem sudu.

Sljedeći glavni pretres je zakazan za 14. oktobar, rečeno je u saopštenju, ali nije poznato ko će biti saslušan na tom pretresu.

Na prethodnom ročištu 2. septembra iskaze su dali ljekari Kliničkog centra Niš koji su liječili 12-godišnju djevojčicu koju je Jovanović oteo i zlostavljao.

Iskaz na tom ročištu dao je vještak-psiholog, član komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, koja je obavila psihijatrijsko vještačenje optuženog.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović se u dosadašnjem toku suđenja branio alkoholisanošću i neuračunljivošću u vrijeme izvršenja krivičnog djela, ali su stručnjaci koji su obavili neuropsihijatrijsko vještačenje bili kategorični da je bio uračunljiv kada je počinio zločin.

Jovanović je optužen da je djevojčicu oteo 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kod Niša na putu ka školi, tako što ju je na prevaru namamio u kola predstavivši se kao novi školski majstor.

Ona je pronađena 29. decembra u napuštenoj kući u Pasjači, poslije potrage u kojoj je učestvovalo više stotina policajaca, pripadnika odreda Žandarmerije i građana.

Jovanović je uhapšen 5. januara na groblju u selu Malča, svega stotinak metara dalje od kuće u kojoj je živio.

Istraga protiv njega pokrenuta je zbog krivičnih djela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je zbog ranijih silovanja i seksualnog uznemiravanja djevojaka proveo 22 godine u zatvoru.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније