Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R.

28. 03. 2018. 18:14 >> 18:33
56

MO: REDOVNE AKTIVNOSTI

"Orlovi" nad Preševom

Borbeni avioni Vojske Srbije su preletjali jug Srbije u okviru redovnih letačkih aktivnosti, rekao je za B92.net portparol Ministarstva odbrane Srbije Jovan Krivokapić.

Kako je naveo, radi se o pripremama za taktičku vježbu sa bojevim gađanjem "Sadejstvo 2018" koja je planirana za četvrtak 29. mart.

Prethodno su mediji na albanskom prenijeli da su srpski avioni proletjeli iznad Preševa i da je to izazvalo "pometnju među tamošnjim stanovništvom".

Lajmi.net je prenio izjavu predsjednika Opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji je istakao da su srpski avioni preletjeli vazdušni prostor na "granici između Kosova i Srbije".

Albanski portali objavili su i snimke četiri jurišna bombardera Soko "J-22 Orao". Avioni su iznad Preševa letjeli dvadesetak minuta.

Prema nezvaničnim informacijama, četiri borbena aviona Vojske Srbije nadletali su područje Preševa, u blizini administrativnog prelaza s Kosovom.

"Lovci" su navodno krenuli ka Preševu i Bujanovcu na jugu Srbije s aerodroma Lađevci i vratili se nazad“, prenijele su Večernje novosti.

Пратите нас на

Коментари56

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније