Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B.

11. 10. 2024. 12:38 >> 12:39
Čitaj mi:

DELEGACIJA SKUPŠTINE U BERLINU

Vuković: EU nije idealan sistem, ali je korisna platforma

Iako Evropska unija nije idealan sistem, korisna je platforma za sprovođenje reformi, ocijenio je predsjednik Odbora za evropske integracije i poslanik DPS-a Ivan Vuković na konferenciji u Berlinu.

Delegacija Odbora za evropske integracije učestvovala je na konferenciji posvećenoj Parlamentarnoj dimenziji Berlinskog procesa.

U ime Skupštine Crne Gore, jučerašnjoj konferenciji u Berlinu, pored Vukovića prisustvovali su zamjenik predsjednika Jovan Subotić i članovi Ana Novaković Đurović i Amer Smailović.

"Evropska unija treba da potvrdi atraktivnost svoje uloge na Zapadnom Balkanu, a Berlinski proces sa Njemačkom na čelu, predstavlja dobru osnovu, ne samo za produbljivanje regionalne saradnje, već i za evropeizaciju regiona", rekao je Vuković. 

Prema njegovim riječima, za Crnu Goru, članstvo u EU predstavlja vrijednost više u odnosu na ispunjavanje zadatih obaveza.

"Buduće generacije treba da žive u regionu u kome je na snazi vladavina pravila, prostoru koji je ekonomski stabilan i prosperitetan", zaključio je Vuković.

Novaković Đurović je naglasila ulogu parlamenta i odgovornost poslanika u procesu dekarbonizacije, koja određuje budućnost ekonomije svake države.

"Važno je prepoznati značaj ovih pitanja i imati proaktivni pristup ne samo u rješavanju izazova, već i pri planiranju obaveza", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније