Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 10. 2024. 21:09 >> 22:34
Čitaj mi:

milan knežević

Direktori NVO treba da budu izjednačeni sa javnim funkcionerima

Poslanik DNP Milan Knežević rekao je da direktori NVO treba da budu izjednačeni sa javnim funkcionerima i da javnost vidi njihove imovinske kartone i finansiranja. To je rekao komentarišući predlog ZBCG da se inicira Zakon o stranim agentima.

“Nemam saznanja kako zakon izgleda u Moskvi, Gruziji, Mađarskoj. Mi smo se odredili da mislimo na američki zakon kojim je uređena ta oblast koji u ime stranih agenata primaju sredstva – kazao je Knežević u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Rekao je da se od 7.000 oglasilo samo osam nvo jer, kako tvrdi, tih osa se prepoznalo.

“Tih osam je dobilo 100 miliona dolara od raznih organizacija, i to uopšte nije transparentno”, dodao je.

Upitan koje su NVO van zakona, o kojima je pričao, i da li misli na Emila Labudovića i njegovu NVO, pitao je šta je sporno što je dobila 15.000 iz Srbije.

“Šta je problem da oni koji dobijaju 300, 400 hiljada donacija prijave i zašto direktori tih NVO nemaju status javnih funkcionera, zašto da ne vidimo njihove imovinske kartone”, naveo je Knežević.

Knežević je kazao da je generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić bio uključen u predlaganje loga Skupštine Crne Gore.

"Neka demantuje da nije bio uključen", poručuje on.

ističe da je netačna izjava potpredsjednika Skupštine Mirsada Nurkovića da je Mandić samoinicijativno donio odluku i da se nije konsultovao sa ostalim poslanicima.

"To nije tačno, pred početak sjednice smo bili u njegovom kabinetu na Cetinju", bili su prisutni potpredsjednici Nurković, Popović, Camaj, Mandić i ja, gdje je on pokazao logo i niko od prisutnih nije rekao da ima problem sa logom... I niko nije rekao da nema ništa protiv - kaže Knežević, u emisiji ,,Načisto" na TV Vijesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније