Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

10. 10. 2024. 13:08 >> 13:28

ZAKONODAVNI ODBOR

Čarapić: URA amandmanima želi da poremeti agendu usklađenu sa EU

Poslanik Evrope sad Vasilije Čarapić optužio je GP URA na sjednici skupštinskog Zakonodavnog odbora povodom Predloga zakona o elektronskim komunikacijama da pokušavaju da opstruiraju evropski put Crne Gore.

Članovima odbora su prvo ponuđeni amandmani na Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, koje su podnijeli poslanici Dejan Đurović i Jelena Božović iz NSD/ZBCG.

Đurović je na sjednici rekao kako je odustao od amandmana, ističući da je ponuđeno kvalitetno rješenje, i da je naglašena uloga parlamenta. 

Vasilije Čarapić (PES) zahvalio je Đuroviću što je odustao od amandmana, jer je zakon usklađen sa preporukama EU, biće usvojen u parlamentu i o tome će izvršna vlast informisati EU. 

"Time će se stvoriti preduslovi da zatvarimo poglavlje 10", rekao je Čarapić. 

On je naglasio da je, međutim, GP URA dostavila prije sjednice nekoliko amandmana, koji nijesu usklađeni, kako bi odložili usvajanje zakona a vlada ne bi onda mogla da informiše EU da je zakon usvojen. 

"URA, za razliku od ZBCG, ne pokazuje odgovoran odnos prema građanima i evropskim integracijama, i pokušava da poremeti dogovorenu dinamiku i onemoguće Skupštinu i Vladu da sprovedu ono što smo dogovorili sa evropskim partnerima", rekao je Čarapić. 

On je dodao da je u vrijeme vlade koju je vodio GP URA dobijen najgori izvještaj Evropske komisije.

"Ne znam kakva je to politika", navodi Čarapić. 

Predsjednik odbora, Dragan Bojović (DNP/ZBCG) izrazio je nadu da predlaganje amandmana nije motivisano time da se naprave neke opstrukcije. 

"Novu sjednicu bi mogli zakazati već tokom dana", najavio je Božović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније