Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Marija Barjaktarović [ RCG ]

08. 10. 2024. 16:27 >> 18:12
Čitaj mi:

odluka uskoro

Beranski odbor SNP-a: Sjutra odlučujemo kako ćemo na izbore

Beranci 8. decembra ponovo izlaze na birališta, dvije godine nakon ranijih lokalnih izbora. Očekivano zbog političke krize u gradu, samo je datum izbora bio nepoznanica. Kada je već sve jasno, prve poteze povukli su u SNP-u. Sjutra bi trebalo da bude održana opštinski odbor partije, i na toj sjednici će odlučiti kako će nastupiti na izborima i ko će ih predvoditi.    

“Vidjećemo da li ćemo da nastupimo samostalno ili u koaliciji sa nekim. Spremni smo za razgovore sa svima koji su za poštovanje dogovora i za neki zdrav odnos. Spremni smo i da idemo samostalno, jer smo svjesni svoje snage na lokalu. Mislim da ćemo posle 8. decembra sigurno biti dio lokalne vlasti”, kazao nam je Vidoje Rmuš iz SNP-a. 

O tome će konačno sud dati građani, kaže Ramuš.

Očekuje fer kampanju te da nakon 8. decembra svi politički akteri budu na istom zadatku - da opština krene naprijed.

“Niko ne zna šta nosi noć, šta nosi dan, ali mi se nadamo najboljem mogućem rezultatu. To jest, da ćemo imati puno bolje rezultate nego 2022. godine, kada smo osvojili sedam mandata i pojedinačno bili najjača partija u gradu” kaže Rmuš.  

U Demokratskoj partiji socijalista narednih dana odlučiće kako će nastupiti, te ko će biti nosilac izborne liste.  

“Imamo solidan plan, imamo realan plan. Naš plan se bazira na realnom ostvarivanju nekih ekonomskih potreba", naveo je predsjednik beranskog odbora stranke, Miro Nedić.

Nedostatke su, kaže, otklonili, članstvo podmladili te očekuju dobru podršku i izborni rezultat.  

“Mi idemo na sve izbore da budemo pobjednici, da pokušamo sami da dođemo do većine.  Ako ne dođe do toga, ponudićemo ruku saradnje prvenstveno partijama koje se zalažu za evropsku, građansku, multinacionalnu i multikulturalnu Crnu Goru”, kazao je Nedić.

Iz opštinskog odbora Demokratske Crne Gore, kao i Pokreta Evropa sad, nijesmo uspjeli da dobijemo odgovor na pitanje da li će na izborima u Beranama nastupiti zajedno kao u Podgorici. Iz saveza Za budućnost Crne Gore nam je saopšteno da će obavijestiti javnost čim odluče kako će nastupiti.

Razgovarale su o tome i Socijaldemokrate.

“Međutim, ta odluka još nije formalizovana i očekujem da će se to desiti u narednim danima na organima partije”, naveo je predsjednik OO SD Onur Babajić.

Isto će učiniti i u Bošnjačkoj stranci, u kojoj su počele pripreme za kampanju.  

Kampanja Bošnjačke stranke, kaže njen portparol Adel Omeragić, baziraće se na razgovorima sa građanima i posjetama simpatizerima.

“Poslaćemo poruku svim građanima Berana da će Bošnjačka stranka u prethodnom periodu sigurno biti jedan od faktora na beranskoj političkoj sceni i u tom smislu očekujemo i da će naš izborni rezultat biti zadovoljavajući”, naveo je Omeragić.  

Biračko pravo 8. decembra u Beranama moći će da iskoristi preko 23,5 hiljade građana - 179 više nego na prethodnim izborima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније