Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

02. 10. 2024. 16:50 >> 16:50

MINISTAR SPORTA

Šćekić: Srećna je zemlja čija su djeca zdrava i uspješna

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić primio je juče i uručio rješenja o jednogodišnjem stipendiranju perspektivnih sportista koji su tokom prethodnog perioda rezultatima, na velikim takmičenjima, osvojili medalje i na pravi način reprezentovali Crnu Goru. U prisustvu sportista, njihovih trenera te ministarke prosvete, nauke i inovacija Anđele Jakšić Stojanović i ministra finansija Novice Vukovića.

“Dragi mladi sportisti, vaš talenat, obaveza države i osjećaj ljudi iz njenog sportskog resora okupili su nas na ovoj promociji mladosti i sporta. Vaši rezultati zavređuju našu pažnju i Ministarstvo sporta i ja kao resorni ministar, to prepoznajemo i želimo da, koliko je u našim mogućnostima i nagradimo. Iako je Crna Gora mala njeni sportisti su veliki i njeno neprocjenjivo blago. Vi mladi, posebno našem društvu zadajete obaveze koje mi želimo da ispratimo, jer je sport najbolji životni korektiv. Dobar sportista može biti samo dobar čovjek, a ovom društvu su potrebni dobri ljudi. Da bi talent dao rezultate neophodna su ulaganja, zato Ministarstvo sporta na osnovu rezultata i predloga matičnih saveza stipendijama podstiče vaš napredak”, kazao je Šćekić.

Ističe da nam sportisti vraćaju požrtvovanjem.

“Pa sam slobodan navesti nekoliko rezultata ostvarenih u poslednja dva mjeseca. Mlada vaterpolo reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Argentini osvojila je bronzanu medalju, pa juniorsko evropsko srebro vaterpolo selekcije U 19 i veliko finale sa Hrvatskom, kada, nakon neriješenog rezultata nijesmo imali sreće sa petercima. Za ponos je Crnoj Gori i 11 medalja džiju džica reprezentacije na Prvenstvu Evrope u Rumuniji, kao juniorska titula prvaka svijeta Viktora Dukića u kik boksu. Zapaženi su i rezultati Sultana Imerija i Jovane Lipovine i njihova bronzana odličja sa Prvenstva svijeta. Vaši rezultati, dragi mladi ljudi, opravdavaju društvena ulaganja i osim što će vam Ministarstvo dodijeliti status perspektivni sportista, zavređujete i jednogodišnju stipendiju koju u ovom trenutku uživa preko 30 vaših kolega iz različitih sportova. Kao i porodica, tako i država, je srećna ako su joj djeca zdrava. Vi ste djeca ove države i društvo će biti srećno ako budete zdravi, a zdrav je čovjek koji se bavi sportom. Zato, nastavite da se takmičite sportski i fer, društvo i država će to znati da cijeni”, poručio je Šćekić. 

Stipendije su zavrijedili vaterpolo reprezentativci, Đorđe Pejović, Srđan Janović, Draško Samardžić, Tim Perov, Miljan Bošković, Nikola Petrović, Tadija Matijašević, Danilo Stupar, Miloš Milinić, Ognjen Moračanin, Miloš Vukašinović, Ivan Marković, Andrija Roganović, Strahinja Gojković, Marko Pejović, Andrija Bjelica, Stefan Vraneš, Meldin Hadžić, Balša Vučković i Dušan Vuković, te bokser Nikola Raičević, kik bokseri: Viktor Dukić, Sultan Imeri i Jovan Lipovina. Stipendije perspektivnih sportista dobili su i džiju džica takmičari: Martin Lučev, Vuk Džudović, Dino Haznadar, Balša Sinđić, Elena Stojanović i Anđela Nikčević.

Vaterpolista Tim Petrov je zahvalio za nagrade i stipendije i poručio kako smatra da su napravili odličan posao, da je država to pratila, i dodao:

“Mislim da smo dokazali da je vaterpolo jedan od najboljih crnogorskih sportskih proizvoda i da je red da se i u njega ulaže kao u druge sportove, a bokser Nikola Raičević kaže: Ova medalja je rezultat velikog moga rada i obećavam još odličja,kazao je petrov.

Kik bokser Viktor Dukić je zahvalan ministarstvu za prepoznavanje rezultata. Ovo je osjećaj društva i ministarstva. Stipendija i priznanje će mi mnogo značiti u nastavku moje sportske karijere.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније