Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Krsto Gazivoda, TVCG

27. 09. 2024. 19:54 >> 19:54
Čitaj mi:

"za evropsku prijestonicu"

Cetinje: Bivši odbornici DPS-a formirali poseban klub

Program razvoja Prijestonice za 2025. obuhvata 12 velikih projekata. Na sjednici Skupštine opštine, potvrđeno je formiranje i posebnog kluba, odbornika koji su napustili Demokratsku partiju socijalista. Kažu da na njih nije niko uticao, te da će o njihovom daljem djelovanju obavijestiti zainteresovanu javnost.

Veliki planovi za Prijestonicu u narednoj godini su ozvaničeni. U parlamentu je usvojen program razvoja za 2025. Skupštinsko zasijedanje bilo je i dobra prilika da se izjasne odbornici koji su napustili klub Demokratske partije socijalista. Jedan od četvoro, Stefan Vuletić, kazao je da su samostalno donijeli odluku.

"Da niko, apsolutno nijedna partija ne stoji iza ovoga, kao ni kriminalne grupe kao što nam se spočitava i na društvenim mrežama i u medijama. Tako da možemo da kažemo slobodno da samo mi stojimo iza ovoga zbog nezadovoljstva što se radi u DPS-u i odgovornosti prema gradu, Prijestonici", kaže Vuletić. 

A na pitanje da li su istupili zbog nezadovoljstva na lokalnom ili državnom nivou, Vuletić odgovara da ima i jednoga i drugoga.

S druge strane, njihove bivše partijske kolege nijesu htjele da ulaze u detalje. Kazali su da će se u narednim danima zvanično izjasniti, poručujući da svako bira svoj politički put.

Borislav Pravilović iz DPS-a kaže da svako ima pravo da radi ono što misli i osjeća.

"Ali rekao sam i ono da partije dolaze prolaze i dolaze, a riječi i djela ostaju, pa sve ostale odgovore potražite kod njih", navodi Pravilović. 

A u sali skupštine potvrđeno je i formiranje posebnog kluba „Za evropsku Prijestonicu“ koji čine Stefan Vuletić, Sonja Radojičić, Aleksa Bastać i Miloš Ražnatović. No u fokusu odbornika je bio upravo usvojeni program. Iako su gotovo svi glasali za, primjedbe nijesu izostale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније