Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P. R.

17. 09. 2024. 14:43 >> 14:59
Čitaj mi:

MEKEN - ALEKSIĆ

Prenijećemo pozitivna iskustva u oblasti obrazovanja i nauke

Ambasadorka Velike Britanije Don Meken poručila je da će zajedno sa Britanskim savjetom nastojati da Crnoj Gori prenose pozitivna iskustva u oblasti obrazovanja i nauke.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama Budimir Aleksić sastao se danas sa Meken i istakao važnost saradnje Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva na svim poljima, posebno se osvrnuvši na saradnju iz oblasti obrazovanja, nauke i kulture.

On je naglasio da je Ujedinjeno Kraljevstvo uzor u mnogim oblastima, a naročito na polju obrazovanja i nauke, te da su to polja u kojima se naročito mora produbiti saradnja. Ukazao je takođe na važnost konekcija iz oblasti ekonomije, finansija i turizma.

Meken je istakla važnost oblasti koje Aleksić pokriva u Vladi Crne Gore za stvari koje su od posebnog značaja za budućnost same države i njenog društva.

Ambasadorka je kazala da se u budućem periodu planira produbljivanje saradnje, te da je obrazovanje temelj društva, ali i da se na njegovom unaprjeđenju mora konstantno raditi.

Ona je dodala i da će zajedno sa Britanskim savjetom nastojati da Crnoj Gori prenose pozitivna iskustva u oblasti obrazovanja i nauke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније