Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

16. 09. 2024. 14:35 >> 14:35
Čitaj mi:

dps

"Novi fijasko Demokrata koje klize ka nestanku sa političke scene"

Bečićeva Demolirana Crna Gora (DCG), polako ali uporno ide ka nestanku sa političke scene, i opstaje samo zahvaljujući tome što su se odrekli ponosa i obraza te konstantno prave neprincipijelne koalicije sa onima koji su ih vrijeđali i ponižavali, saopštili su iz Demokratske partije socijaliste (DPS).

"U njihovom nezavidnom statusu, gdje se po dubini stranke raspada, a spolja već izgleda raspadnuto, stanja bespomoćnosti koji ne bismo poželjeli ni najgorem političkom protivniku, njima i njihovom lideru Bečiću se 1 osvojeni mandat čini kao ogromna pobjeda, ali se zato naših 6 mandata proglašava porazom?! Imamo razumijevanje za iskrivljenu percepciju realnosti posrnule stranke i njenog lidera, ali nam je nula prag tolerancije kada su u pitanju njihova podmetenja i laž", navode iz DPS-a.

Naime, poručuju da je Demokratska partija socijalista na posljednjem parlamentarnom odmjeravanju snage u Gusinju, u koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom i Demokratskom unijom Albanaca osvojila 509 glasova, a juče je sama dobila 435 glasova, odnosno 6 mandata.

"Dakle, rezultat je samo za 73 glasa manji od broja koji je DPS osvojio kada je išao na izbore u koaliciji sa još dvije stranke koje imaju respektabilnu političku podršku u Gusinju. SD je juče nastupio u koaliciji sa Bošnjačkom strankom u kojoj je dobio 6 mandata. DUA je osvojila 1 mandat, a odbornik koji je nastupio u drugom političkom aranžmanu a bio prošle godine na našoj listi, osvojio je još dva mandata", istakli su u saopštenju. 

Dakle, jasno je, navode, da je DPS dobila veću podršku nego na prošlogodišnjim izborima, jer je ta stranka nastupila ovog puta samostalno, osvojila 6 mandata, i 435 glasova, svega nekoliko desetina manje nego kada je bila u koaliciji sa političkim subjektima koji su zajedno osvojili 9 mandata na ovim izborima.

"Sa druge strane Demokrate, koje su iskoristile sve resurse vlasti da bi nekako došli do podrške, zloupotrijebili sve što se zloupotrijebiti može, uz podršku PES-a, uspjeli su da se domognu samo 1 mandata, jedva. Svaki novi pokušaj Demokrata da svoj minimalni rejting dižu slavljenjem poraza kao pobjede, sigurni smo da će dalje devalvirati i onako njihovu nisku vrijednost na političkoj sceni Crne Gore" zaključili su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније