Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

13. 09. 2024. 10:14 >> 10:14
Čitaj mi:

Ibrahimović – Živković

Vlada i UNDP izgradili snažno partnerstvo

Vlada Crne Gore i UNDP su izgradili snažno partnerstvo i uspješno sarađuju u brojnim oblastima, sa ciljem demokratizacije i daljeg razvoja crnogorskog društva, ocijenjeno je u razgovoru potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića sa pomoćnicom generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i direktoricom Regionalne kancelarije UNDP-a za Evropu i Centralnu Aziju, Ivanom Živković.

“Podrška UNDP-a razvoju i sprovođenju reformskih programa i inicijativa, kompatibilna je sa našim evropskim aspiracijama i doprinijela je uspješnom ostvarivanju vanjsko-političkih prioriteta Crne Gore”, istakao je Ibrahimović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, podsjetio je da izuzetnu saradnju prati i dinamičan politički dijalog i susreti na najvišem nivou.

“Raduje me što ćemo imati priliku da to potvrdimo i tokom predstojeće Generalne debate GSUN”, kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović je izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u narednom periodu, pružajući doprinos dostizanju evropskih standarda i ciljeva održivog razvoja, prije svega u oblastima demokratskog upravljanja, zelenog rasta, klimatskih promjena i socijalne inkluzije.

Živković je poručila je da UNDP i Ministarstvo vanjskih poslova imaju kontinuirano i čvrsto partnerstvo u oblasti promovisanja rodne ravnopravnosti i jačanja kapaciteta Ministarstva, koje je postavilo temelj za produbljivanje saradnje, naročito kad je u pitanju feministička diplomatija.

“Saradnja između UNDP-a u Crnoj Gori i Ministarstva vanjskih poslova najbolje se ogleda kroz višegodišnju inicijativu kao što je nadaleko poznata Ljetnja škola mladih diplomata “Gavro
Vuković”, koja iz godine u godinu pomjera granice i pokazuje zajedničku posvećenost održivom razvoju i miru”, istakla je Živković.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o važnoj ulozi UN sistema u prevazilaženju aktuelnih kriza, ocijenivši da su efikasno upravljanje resursima i korištenje razvojnih potencijala najbolji način da se pruži djelotvoran odgovor na brojne izazove na nacionalnom, regionalnom, ali i globalnom planu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније