Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

11. 09. 2024. 17:07 >> 17:07
Čitaj mi:

Božović - Satler

Zajedničkim snagama ubrzati reforme i integraciju Crne Gore u EU

Crna Gora je kredibilan i pouzdan partner EU i to je potvrdilo dobijanje pozitivnog IBAR-a. Sada treba odraditi konkretan posao, odnosno sprovesti temeljne reforme i iskoristiti istorijsku priliku da Crna Gora još brže napreduje na putu ka EU i postane prva nova članica, rečeno je danas na sastanku ministra pravde Bojana Božovića i novoimenovanog ambasadora Evropske unije u Crnoj Gori Johana Satlera.

Božović je kazao da će Ministarstvo pravde završiti sve poslove iz svoje nadležnosti vezano za pristupanje EU.

„Pred nama su brojni izazovi koje moramo savladati. Do sada smo imali partnersku podršku Delegacije EU, posebno na poglavljima 23 i 24. Nadamo se da će tako biti i ubuduće. Od pomoći će nam biti svaka vaša sugestija i kritika jer smo na istom zadatku, ispunjenju svih uslova za učlanjenje Crne Gore u EU“, kazao je Božović.

Satler je istakao da Ministarstvo na temelju do sada urađenog može očekivati i ubuduće punu podršku delegacije EU u Podgorici.

Božović je naglasio da Ministarstvo pravde ima ozbiljne planove kada je riječ o stvaranju zakonskih uslova za borbu protiv korupcije, dodajući da na to obavezuju i preporuke GREKO koje se moraju implementirati do kraja godine.

Božović očekuje i podršku Delegacije EU i kada je riječ o reformi i digitalizaciji pravosuđa, što, uz stvaranje prostornih i kadrovskih kapaciteta za profesionalan rad sudova i tušilaštava, predstavlja prioritet u radu Ministastva pravde.

Zajednička ocjena ministra Božovića i ambasadora Satlera je da se samo zajedničkim snagama delegacije i vladinih institucija može ubrzati proces integracije Crne Gore u EU.
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније