Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

11. 09. 2024. 16:24 >> 16:24

KOPRIVICAI SATLER

Cilj da budemo dobar primjer na Z. Balkanu i prva naredna članica EU

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju, Momo Koprivica u razgovoru sa sa novoimenovanim ambasadorom Evropske unije u Crnoj Gori Johanom Satlerom poručio je da je cilj Crne Gore da budemo dobar primjer na Zapadnom Balkanu i prva naredna članica EU.

Koprivica je poželio Satlerudobrodošlicu, izražavajući snažno uvjerenje da će Delegacija EU biti, kao i do sada, konstruktivan partner u dinamičnom praćenju implementacije reformi iz pregovaračkog procesa, što je, kako je naveo, od velikog značaja za našu državu.

Koprivica je naglasio veoma dobru saradnju  koju je Crna Gora imala sa prethodnom ambasadorkom EU i da će takva saradnja biti nastavljena i u narednom periodu.

“Ponovio je da je cilj da Crna Gora do kraja mandata ove Vlade zatvori sva poglavlja u pregovaračkom procesu i završnim mjerilima, te u potpunosti harmonizuje pravni sistem sa pravnom tekovinom EU. Naš cilj je da budemo dobar primjer na Zapadnom Balkanu i prva naredna članica EU”, dodao je Koprivica.

Ambasador je pohvalio napredak Crne Gore u procesu evropskih integracija, te naglasio posvećenost politici proširenja EU.

“U tom smislu prenio je spremnost koja ce doprinijeti uspješnom završetku pregovaračkog procesa i pridruživanju Evropskoj uniji u što kraćem period”, saopšteno je iz Vlade.

Tom prilikom Koprivica je naglasio  važnost  reformi u pravosuđu, jačanje mehanizama za provjeru integriteta najviših nosilaca izvršne vlasti i sprečavanje sukoba interesa, te ukupnog antikorupcijskog okvira. “Koprivica, koji je i ujedno predsjednik Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije, predočio je značaj doslednog sprovođenja Strategije za borbu protiv korupcije, čiji je nacrt utvrdio Nacionalni savjet,  a usvojila Vlada, koja je, uz uspješna pravosudna imenovanja i usvojene zakone, dio ispunjenih obaveza za dobijanje pozitivnog IBAR-a, a koju Crna Gora nije imala 10 godina, te predstavio je i rad Vlade na implementaciji preporuka GRECO, ističući potrebu cjelovitog ispunjenja”, saopšteno je iz Vlade.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o brojnim unutrašnjim i regionalnim okvirima za jačanje saradnje na svim poljima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније