Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

10. 09. 2024. 17:31 >> 17:34

ĆULAFIĆ - HUSOVIĆ

Radićemo na pronalaženju rješenja za postepeno zatvaranje Mostine

Na radnom sastanku ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjana Ćulafića i predsjednika opštine Rožaje Rahmana Husovića dogovoreno je da će zajednički raditi na pronalaženju rješenja za postepeno zatvaranje deponije “Mostina”.

Jedan od zaključaka sastanka je da će opština započeti sa selekcijom otpada te uputiti zahtjev resornom Ministarstvu i Vladi Crne Gore u kojem će zatražiti podršku za rješavanje ovog dugogodišnjeg problema.

Ministar Ćulafić je na početku sastanka istakao da je Ministarstvo spremno da pomogne Rožajama i da su svjesni da pored ekoloških, sjever Crne Gore ima i mnoge druge probleme.

"Spreman sam da razmotrimo sve opcije koje su dostupne i da radimo na rješavanju problema do izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom," poručio je ministar Ćulafić.

Predsjednik Husović je iskazao zahvalnost zbog interesovanja ministra za rješavanje problema deponije “Mostina”, koji je jedan od gorućih problema u opštini Rožaje.

“Opština Rožaje je spremna, da u skladu sa novim Državnim planom upravljanja otpadom, koji je u izradi, pristupi sprovođenju mjera za saniranje i postepeno zatvaranje deponije “Mostina””, rekao je predsjednik Husović.

Ministar Ćulafić je naveo da zbog same konfiguracije terena deponije, neke mjere koje je naložila Agencija za zaštitu životne sredine nisu mogle biti u potpunosti sprovedene.

"Mostina je dugogodišnji problem koji je izazvao određenu reakciju javnosti, što je razumljivo jer građani dugo čekaju rješenje," kazao je ministar Ćulafić.

Predsjednik Husović je ministra upoznao sa započetim i planiranim projektima na teritoriji Rožaja, od kojih će zavisiti dalji razvoj te opštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније