Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

10. 09. 2024. 10:21 >> 10:22
4

PES

"Ne nasjedajte na medijske spinove da ćete imati manje penzije zbog povećanja plata"

Evropa Sad 2 je izvjesna, i to prije obećanog roka. Izvjesno je povećanje plata za oktobar i penzija za januar. Zato, penzioneri, ne nasjedajte na medijske spinove da ćete imati manja primanja zbog povećanja plata, poručili su iz PES.

Pojašnjavaju da penzioneri mogu imati manja primanja jedino pod uslovom da se na pozicije odlučivanja vrate one partije koje imaju podršku takvih medija.

"Cilj tih medijsko-partijskih struktura je da se penzioneri opet dovedu na primanja ispod svakog dostojanstva. U trenutku velikog globalnog poskupljenja, Vlada je ograničila marže na preko 1.000 artikala kako bi povećanje zarada imalo efekat na povećanje životnog standarda. Što je bolje narodu, to je veća panika i teže onim političkim strukturama koje su uvećavale javni dug, a građanima simbolično podizale primanja", navodi se u saopštenju.

Širenje panike da će se PDV povećati na 30 odsto (PDV ostaje na 21 odsto), da će Crna Gora bankrotirati zbog većih zarada i da se Evropa Sad 2 neće realizovati, dolazi, tvrde, iz onih centara kojima je trenutno najbliža davno poražena politika.

"Ako imamo rekordne prihode od turizma i stabilne javne finansije, što potvrđuju zvanični, pa čak i međunarodni podaci, sve ukazuje na to da su dosadašnji spinovi bili kratkog daha i u službi nekadašnjih politika kojima je jedino preostalo širenje panike", zaključeno je u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније