Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

29. 08. 2024. 10:06 >> 10:19
Čitaj mi:

DRŽAVNI SEKRETAR U MO

Marković: Milatović da ne opstruira započete reforme

Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Marko Markovića poručio je da predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ne treba da opstruira započete reforme.

Markovićevo saopštenje prenosimo u cjelosti: 

Povom pokušaja spina od strane savjetnika Predsjednika za bezbjednost i odbranu, gospodina Dejana Vukšića, a javnosti radi, želim da istaknem da nijesu Ministarstvo odbrane niti ministar Krapović, ti koji pokušavaju urušiti sistem, naročito ne pokušajima dezinformisanja javnosti, kako je to urađeno saopštenjem nakon održane sjednice Savjeta za odbranu i bezbjednost, kojim ste sakrili od očiju javnosti informaciju kakva je neusvajanje prijedloga za razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore.

Ne ulazeći u ingerencije Predsjednika, koji apsolutno ima pravo da glasa kako smatra najispravnijim, javno postavljamo ključno pitanje - zbog čega nijeste upoznali javnost da je jedna od tema bila i veoma bitna i neophodna reforma unutar Vojske Crne Gore kakva je razrješenje, odnosno postavljenje NGŠ, ako već vjerujete u ispravnost svojih odluka.

Na sjednici je, gospodine Vukšiću, u potpunosti ispoštovana procedura i to do posljednjeg slova zakona. Podsjetiću, po istoj proceduri, na identičan način, na februarskoj (prvoj u aktuelnom sastavu Savjeta i prvoj od imenovanja ministra Krapovića) sjednici Savjeta tako je razriješen prethodni načelnik Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore i imenovan novi. Zašto se tada nijeste suprotstavili ‘’urušavanju sistema’’ i pozvali na nedostatak rasprave? Nijeste, jer vrlo dobro znate da to nije slučaj, te da rasprava ne zavisi od ministra već od predsjedavajućeg - upravo Predsjednika Milatovića i ostalih članova Savjeta.

Ono što dodatno zabrinjava jeste pokušaj da saopštenjem izostavite najvažniji prijedlog jučerašnje sjednice Savjeta – odluku o razrješenju načelnika GŠ VCG, a reagovanjem pokušavate da nam spočitate neispunjavanje obaveza unutar NATO-a. Podsjetiću Vas da nijeste u pravu, jer smo još na februarskoj sjednici, imenovanjem MILREP-a (vojnog predstavnika), nadležnost Ministarstva odbrane u predstavljanju države u sjedištu u Briselu time okončali.

Građanke i građani Crne Gore zaslužuju i treba da znaju sa kojim ciljem se tako važna tema, kakva je prijedlog za razrješenje načelnika bg Lazarevića, nije našla u saopštenju nakon održane sjednice, već ste tek naknadno osjetili potrebu da spinujete o urušavanju institucija.

Da nije zbog činjenice što je Predsjednik države, navodno svih građana, aktivno uključen u predstojeće lokalne izbore? Je li to primjer urušavanja institucije Predsjednika države?

Na kraju, gospodine Vukšiću, u skladu sa svojom funkcijom, posavjetujte gospodina Milatovića da svoj mandat Predsjednika ne koristi za opstruiranje započetih reformi u Crnoj Gori kao njegov prethodnik.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније