Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J. [ Dan ]

11. 08. 2024. 12:37 >> 12:40
3
Čitaj mi:

vuk kadić

"Na izbore izlazimo kao ostvareni profesionalci, da znanje ugradimo u Podgoricu"

Na izbore izlazimo kao grupa građana ostvarenih profesionalno u karijerama koja je spremna da znanje ugradi u budućnost građana, kazao je Vuk Kadić, kandidat za gradonačelnika Pokreta "Naprijed".

"Naš cilj je da doprinesemo razboju grada. Iskustvo i stručnost našeg tima stvoriće bolji grad. Stvorićemo Podgoricu gdje će se graditi novi vrtići, gradska bolnica, škole… Želimo Podgoricu gdje neće biti saobraćajnog haosa. Naša vizija podrazumijeva otvaranje radnih mjesta, ali i da podržimo poljoprivrednike. Vjerujemo da stručni ljudi treba da dolaze do posla a ne partijski podobni. Želimo i možemo da promijenimo trenutno stanje. Želimo sigurnosne kamere ispred škole, ne smijemo dozvoliti da zgrade niču bez dozvola. Želimo nove autobuske linije, više parkova, čistiju Podgoricu", kazao je Kadić, prenosi portal Dan. 

Naglasio je da će ekologija biti glavni prioritet.

"Želimo bolje domove zdravlja, da smanjimo liste čekanja, bolje ambilante… Da bi ove želje pretvorili u stvarnost treba nam bolja administracija. Nije ona sada loša, ali mora biti bolja", kaže Kadić.

Ovo su, dodaje, izbori za kvalitetniji život građana. Poručuje da nisu političari i gradonačelnik u fokusu, već građani. Podgorica, kako navodi, mora da se razvija bolje i brže.

Kadić ističe da se neće baviti drugima, voditi negativnu kampanju, već je program baziran na pozitivnoj kampanji. On je pozvao i druge učesnike izbora da predstave planove.

"Ne želimo da pričamo bajke. Naš program ima pet prioriteta – ekonomija, infrastruktura, mladi… Želimo da probleme grada proživljavamo zajedno. Želim da zajednički gradimo uslove koji ce biti dobri za sve nas. Svakog dana ću pozivati građane da izađu na izbore. Bitno je jer se tiče svih nas. Ako ne glasate vi, onda će drugi glasati umjesto vas. Mi nemamo partiju i skrivene finansijere ali imamo ljude. Mi bez paznih obećanja znamo kako Podgorica da ide naprijed", kaže Kadić.

Pokret "Naprijed" učestvovaće na lokalnim izborima u Podgorici koji su zakazani za 29. septembar, a nosilac liste biće Vuk Kadić, direktor Fonda za zdravstveno osiguranje.

Grupa birača "Dr Vuk Kadić - Pokret Naprijed - Za Podgoricu i porodicu" jedan od osnivača pokreta Marko Kovač kazao je da mu je čast što je na listi koju predvodi Kadić.

On ističe da se Kadić dokazao djelima, a ne riječima.

"U našoj politici ne mora sve da se vrti oko istih ljudi. Ako težimo jačanju porodice, održivom razvoju grada, unapređenju kulture, onda treba da nas vode najbolji i najsposobniji a ne partijski obojeni", kaze Kovač.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније