Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

05. 08. 2024. 08:36 >> 08:39
2

Mirsad Azemović

Glavni fokus će biti institucionalna saradnja sa dijasporom

Ministar za dijasporu Mirsad Azemović istakao je da je cilj da se nađe način da se dijaspora vrati u svoju državu. Gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazao je da će u fokusu biti institucionalna saradnja sa dijasporom.

"Oni su voljni da ulažu u Crnu Goru. Oni su se ostvarili tamo, ali tamo je tuđina. Naš glavni fokus će biti institucionalna saradnja sa našom dijasporom", istakao je Azemović.

Dodaje da je još u procesu formiranja svog tima i ministarstva, nakon čega će početi sa pripremom projekata za dijasporu.

"Crna Gora treba da bude sigurna biznis zemlja. Samim ulazkom u NATO mi smo ušli u kriug zemalja u koje je bezbjedno ulagati novac. Moramo vidjeti u kojoj su fazi projekti u koje je država ulagala svih ovih godina. Neophodno je da oni imaju sigurnost ulaganja svog kapitala. Jer su to ljudi koji su sa mukom, kroz najmanje dvije generacije zarađivali novac", naveo je Azemović.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније