Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

02. 08. 2024. 14:24 >> 14:24

pozivaju tužilaštvo da reaguje

URA: Spajićeva Vlada nastavlja sa skandalima, krivična odgovornost neupitna

Vlada Milojka Spajića nastavila je svoj pravni ringišpil u slučaju nezakonitog razrješenja generalnog inspektora Agencije za nacionalnu bezbjednost Artana Kurtija, naglasili su iz Građanskog pokreta URA.

Iz URE podsjećaju da je Vlada juče u istom danu smijenila Predraga Burića i imenovala Kurtija, a zatim smijenila Kurtija i ponovo imenovala Burića na tu poziciju, pokazujući time neozbiljnost ali i stepen nezakonitog rada, izvrgavajući ruglu odluku Upravnog suda koji je u ovom slučaju odlučio u meritumu da je Kurti nezakonito smijenjen i da ga Vlada mora vratiti na mjesto generalnog inspektora.

,,Spajić i generalni sekretar Vlade Dragoljub Nikolić time su zašli u duboku krivičnu odgovornost uvlačeći time i druge članove Vlade u činjenje krivičnog djela za što smo sigurni da će krivično odgovarati", kazali su iz URE pozivajući Tužilaštvo da reaguje i stane na kraj ruganju državnih institucija od strane grupe populista i diletanata, kakvi trenutno sjede u Vladi Crne Gore.

Iz URE su istakli da je Vlada ovim postupkom još jednom pokazala veliko pravno neznanje i svoj jasan antievropski manir, ali i dvostruke aršine u postupanju po odlukama nadležnih sudova.

"Svima je jasno da je Spajiću i njegovoj ekipi strah od otkrivanja zloupotreba veći od potrebe da se postupa po zakonu", zaključuju iz Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније