Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

01. 08. 2024. 15:34 >> 15:35
Čitaj mi:

IBRAHIMOVIĆ - JUKIĆ

"Dobrosusjedski odnosi od ključne važnosti za dalji napredak ka EU"

Crna Gora je dobijanjem pozitivnog IBAR-a pokazala da posvećenost reformama donosi rezultat i ovaj, ključni iskorak na evropskom putu, predstavlja podsticaj ostalim zemljama kandidatima. To je poručeno na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimirom Jukićem.

Tokom razgovora je konstatovano da dvije države njeguju prijateljske odnose, dodatno ojačane zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne saradnje i evropske integracije.

Obostrano je ocijenjeno da su stabilnost i sigurnost preduslov daljeg prosperiteta svih zemalja regiona, te da su dobrosusjedski odnosi i evropska integracija ključni za dalji ekonomski i infrastrukturni razvoj.

Bilo je riječi i o važnosti ubrzanja procesa pregovora s EU, imajući u vidu da sve zemlje Zapadnog Balkana dijele evropsku perspektivu, naveli su iz resora vanjskih poslova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније