Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

K. J.

24. 07. 2024. 21:32 >> 21:33
1
Čitaj mi:

Marković

"Pale maske, Milatović bez imalo stida sa DPS-om smišljeno ruši vlast"

Danas svjedočimo da su pale sve „maske“ i da je Jakov Milatović konačno pokazao pravo lice. Bez imalo stida i političke i ljudske odgovornosti, ne preza da sa DPS-om smišljeno i otvoreno ruši vlast u Podgorici!, kazala je poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Branka Marković.  

„Iako bi trebalo da bude predsjednik svih građana Crne Gore, nekadašnji potpredsjednik PES-a – Jakov Milatović, ni malo slučajno – već naprotiv uigrano i po odavno smišljenom i razrađenom scenariju – sa DPS-om i URA-om ruši vlasti u Podgorici!! Pogazio je sve principe za koje smo se borili i očigledno je da ne vidi dalje od svoje sujete pa gubi kompas i nastavlja da srlja iz greške u grešku“, navodi Marković.

Počeo je, kako ističe, sa opstrukcijom unutar partije i nepoštovanjem odluka Glavnog odbora.

„Zatim je instruirao dvije poslanice da napuste klub PES-a, pa se fokusirao da uspori formiranje 44. Vlade i imenovanje gospodina Milojka Spajića za predsjednika Vlade. Pa ni to nije bilo dosta, nego se počeo miješati i u rad Vlade, bez obzira na činjenicu da to nije njegova nadležnost. I , kao što znate poštovani sugrađani, sva ova dešavanja u Glavnom gradu su razotkrila njegove namjere da destabilizuje i Opštinu i PES. Nije bilo dovoljno što je formirao novi klub sa URA-om, već je išao toliko daleko da u saradnji sa DPS-om, njegovi puleni javno danas pod okriljem takozvane „brige za građane“ i bez jednog jedinog valjanog razloga – ruše vlast u Podgorici. Podgoričani i svi u Crnoj Gori danas su se uvjerili i dobro prepoznali poznatu DPS matricu – da su lični interesi iznad svega“, naglašava Marković.

Dodaje da to nije samo izdaja principa.

„Nisu gospodin Milatović i njegovih pet pulena, izdali samo programske principe PES-a! Ovakvim odnosom prema građanima – izdali su i njihovo povjerenje koje su nama – Pokretu Evropa Sad – dali na izborima. Prije svega našoj – tada zajedničkoj ideji : ekonomskog prosperiteta i vladavine prava! Nisu građani Podgorice dali mandat Milatoviću da šuruje sa DPS-om a još manje da sa njima ruši sve što je nova lokalna samouprava uradila u interesu Podgoričana. Gospodine Milatoviću, građani prepoznaju vašu sujetu i nezasićenu ambiciju, tako da će vaš sledeći izborni rezultat biti ispod cenzusa“, poručila je Marković.

Ističe da su takvi potezi osuđeni na neuspjeh.

„Umjesto da radimo i stvaramo, svi zajedno, bez obzira na političke razlike – vi pokušavate da na velika vrata vratite DPS na vlast. E neće vam uspjeti, nikada više neće vladati strah, ucjene, otimačina i bezvlašće. Poštovani sugrađani, kao što znate, kreće ekonomski preporod realizacijom Programa ES2 – već od oktobra, imamo podršku medjunarodnih partnera, stručne i kvalitetne ljude i u Vladi i u Parlamentu

Budite sigurni da nećemo dozvoliti da nas ova grupa populista gurne u prošlost i da zaustave reforme. Oni neka tapkaju jedni druge po ramenu i neka se međusobno zavaravaju. Mi idemo dalje da zajedno sa vama gradimo bolju Podgoricu i bolji život za sve, bez podjela“, zaključuje Marković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније