Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

20. 07. 2024. 15:14 >> 15:18
Čitaj mi:

KOPRIVICA - Ramčilović

"Evropska integracija najpouzdaniji put do stabilnosti"

Evropska integracija Zapadnog Balkana najpouzdaniji je put do stabilnosti, ocijenio je potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica u razgovaru sa ambasadorom Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori, Zećirom Ramčilovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta Koprivice, na sastanku su razmotrene ključne inicijative i ciljevi koje Vlada planira da ostvari, kao i mogućnosti za dodatno unapređenje saradnje dvije prijateljske države.

"U prijateljskom razgovoru istaknuta je važnost reformi za dalji napredak crnogorskog društva", piše u saopštenju.

Koprivica je naglasio da postoji predanost Vlade u borbi protiv korupcije, unapređenju pravosuđa i reformi pravnog sistema u skladu sa evropskim standardima.

On je kazao da je Vlada Crne Gore opredijeljena za dijeljenje iskustva iz pregovaračkog procesa sa EU.

"Naglasio je i da je evropska integracija Zapadnog Balkana najpouzdaniji put do stabilnosti, kao i velikih mogućnosti koje donosi zajedničko tržište", navodi se u saopštenju.

Ramčilović je potvrdio snažnu podršku Sjeverne Makedonije na putu integracija Crne Gore u Evropsku uniju, ali i odao priznanje dosadašnjim naporima crnogorske Vlade u sprovođenju reformi.

"Poseban akcenat stavljen je na važnost zajedničke evropske perspektive, unapređenja saradnje kako na instuticionalnom, tako i na ekonomskom planu", piše u saopštenju.

Navodi se da susret Koprivice i Ramčilovića predstavlja nastavak uspješne saradnje i dijaloga između Crne Gore i Sjeverne Makedonije, kao i da dodatno jača veze i poverenje između dvije prijateljske države u ostvarivanju zajedničkih ciljeva i interesa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније