Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

13. 07. 2024. 13:22 >> 13:34
1
Čitaj mi:

KONFERENCIJA DPS-A

Živković o informaciji o atentatu: Sačekati nadležne organe

Predsjednik DPS-a Danijel Živković poručio je na današnjoj konferenciji za novinare, a vezi informacije da se na bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića sprema atentat, da treba sačekati da se oko toga oglase nadležni organi.

"Upoznat sam sa detaljima, ali najbolje da se dobiju informacije od nadležnih organa da ne bude da mi manipulišemo informacijama. Nije moje da ja otkrivam", poručio je Živković. 

 

Podsjetimo, bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović obavijestio je crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat, saopšteno je "Vijestima" iz njegovog kabineta.

Upitan da prokomentariše izjavu šefa parlamenta Andrije Mandića da će inicirati obnovu kapele na Lovćenu, Živković je odgovorio da je ta izjava dimna zavjesa nakon izricanja presude u Višem sudu u slučaju "državni udar". 

 

"Mandić ima jasnu namjeru da skrene pažnju sa oslobađajuće presude, ne bi li tako stavio u prvi plan identitetske teme. On svjestan zna šta priča i šta govori. On je kolovođa identiteta i svijesti građanske Crne Gore i stvarni lider parlamentarne većine. Njega ne zanima građanska Crna Gora i Crna Gora kao čanica NATO saveza", kazao je Živković. 

Prema njegovim riječima, Mandićev naum se neće sprovesti i da je Mandić svjestan toga.

"Svako ko ga bude sproveo, svjestan je da će to izazvati sukobe u Crnoj Gori. Tako da Mandić neka ne pokušava da ga sprovede, jer dobro zna kako će se završiti. Ali, trebalo je sve prekriti jer se desila sramna odluka juče u Višem sudu. Mandićeva izjava je bila samo bacanje prašine u oči građanima", smatra Živković.

Živković je takođe poručio da je  jučerašnja presuda Vijeća Višeg suda u Podgorici bila skandalozna.

“Presuda govori o stanju u crnogorskom pravosuđu. Poslali su poruku da se državni udar nije ni desio. Ovo je važan postupak koji u sebi nosi visoki element državne opasnosti”, kazao je on.

Podsjetimo, Vijeće Višeg suda je u ponovljenom postupku sve optužene u tom slučaju među kojima su sadašnji predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić i lider DNP-a i poslanik Milan Knežević, oslobodilo krivice.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније