Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

13. 07. 2024. 12:11 >> 12:12
1

ODGOVOR

Beranske Demokrate DPS-u: Dok trajemo u Beranama bićete opozicija

Beranske Demokrate poručile su DPS-u u tom gradu da im nijesu problem izbori, jer, kako kažu, dok traju u Beranama, DPS će biti opozicija.

“Ne čudi pojava da beranski DPS već duže vrijeme vrši agresivne napade na Demokrate.

I oni su, iako antipod naše politike, svjesni ispravnosti našeg rada, posvećenosti ispunjenju programa i pored svih naslijeđenih problema koji se moraju rješavati, kao i posljedice savjesnog postupanja Demokrata u politici, a to je sve veća podrška na lokalnim izborima, iz procesa u proces”, navodi se uu saopštenju.

Poručili su da DPS nema pravo da njima išta spočitava.

“Zamislite kad neko, ko je, po sve većoj količini dostupnih dokaza, vezan 'pupčanom vrpcom' za dva najveća kriminalna klana, počne da priča nekome da „ne preza ni od jedne vrste zloupotreba“, kako DPS spočitava Demokratama u Beranama. I to govori nekome koga i DRI i renomirani predstavnici civilnog sektora i kontrolori zakonitosti rada političkih partija, drže za najtransparentniju organizaciju”, navodi se u saopštenju.

Odgovorili su i na prozivku kako su „Demokrate imale šest godina da ispune sve što su obećale“.

“Biće vremena da javnost podsjetimo na detalje. Ali, do tada da imate iole političkog poštenja priznali biste beranskim Demokratama ubrzanu realizaciju svega što su obećali: uvedenih novih desetak mjera u poljoprivredi, agrobudžet uvećan sa 60 na 270 hiljada eura, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih sportskih objekata, nikad odlučniju borbu za čist i sređen grad, uređenje parkova, novu mehanizaciju za opštinska preduzeća, povećane stipendije studentima, adaptaciju fasada na stambenim zgradama, renesansu u kulturnom životu, nove obećane saobraćajnice, rekonstrukciju zgrade Centra za kulturu, šest hiljada posjetilaca digitalizovanog bioskopa (početna cifra bila je nula), nove premije za otkup mlijeka, autobus za sportiste, novu saobraćajnu i turističku signalizaciju, i tako dalje. Kažemo, biće prilike”, navodi se u saopštenju.

Poručuju da DPS možda ima tremuod toga što bi Demokrate, do kraja ovog mandata, bili jedina politička partija sa bezmalo 100% ispunjenim predizbornim programom.

“Podsjećaćemo javno mnjenje na sve, a ima na šta. I ako neko smatra da se mi plašimo izbora, u zabludi je velikoj. Nijesu nama problem izbori, ako želite – možemo sjutra – ali bi bilo korektno prema Berancima da odbornici kažu gdje počivaju razlozi za nepoštovanje dogovora? Nisu nama problem izbori, jer dok trajemo u Beranama, bićete opozicija”, zakjučili su iz te partije.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније