Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

12. 07. 2024. 14:21 >> 14:21
1

"još jedan dokaz kompromitacije pravosuđa"

DPS: Sramotna presuda u slučaju ,,državni udar”

Presuda Višeg suda u Podgorici, prema kojoj su svi optuženi u postupku ,,državni udar” oslobođeni krivice sramna je i predstavlja još jedan dokaz da je pravosuđe kompromitovano i instrumentalizovano u svrhu ostvarenja političkih ciljeva aktuelne parlamentarne većine i njihovih nalogodavaca, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

"Demokratska partija socijalista ne želi da ulazi u pojedinačnu odgovornost bilo koga od optuženih ali činjenica da je sud oslobađajućom presudom svima faktički utvrdio da pokušaja državnog udara nije ni bilo – uprkos stavovima ključnih zapadnih obavještajnih službi pa i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, jasno sugeriše da je u pitanju politička presuda kojom su izdati državni interesi", istakli su iz DPS-a.

Današnji događaj, kako su kazali, takođe, dokazuje da je osim tužilaštva i sudstvo u Crnoj Gori izgubilo obrise samostalnosti te da predstavlja produženu ruku vlasti, a da se odluke ne donose u sudnici već u krugovima centara političke moći izvan zemlje.

"Finalno, upozoravamo sve relevantne aktere u društvu da se Crna Gora nalazi u opasnom stanju koje vodi ka potpunoj anarhiji a da će posljedice takvog odnosa biti dramatične. Zbog toga, upozoravamo još jednom sve, a prije svega najznačajnije aktere u pravosuđu, da se vrate poštovanju Ustava i zakona te da svoje odluke donose isključivo na osnovu pozitivnopravnih propisa u skladu sa nacionalnim interesima, jer sve drugo predstavlja izdaju koja će imati teške posljedice po društvo i državu", istakli su iz DPS-a.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније