Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

11. 07. 2024. 18:44 >> 18:44
2

Milatović

Mandić promjenom mjesta dodjele nagrade krši zakon

Poslanica DPS-a Sonja Milatović je ocijenila da vlast u kontinuitetu povrjeđuje Ustav i krši zakone Crne Gore, a najnoviji primjer je dodjela Trinaestojulske nagrade.

Kako navodi u saopštenju, pored toga što je izbor ovogodišnjih dobitnika Trinaestojulske nagrade skandalozan, jer se radi o pojedincima koji doprinose razvoju i afirmaciji velikosrpskog nacionalizma, a ne Crne Gore, na red je došlo i očigledno kršenje Zakona o državnim nagradama, koji u članu 21 jasno propisuje način i mjesto dodjele ovog prestižnog priznanja.

"Dakle, nagradom koja nosi naziv po jednom od najsvjetlijih datuma crnogorske istorije, koji je simbol slobodarstva i antifašizma, crnogorskog prkosa i ponosa, danas se mogu pohvaliti oni koji nijesu željeli nezavisnu Crnu Goru, oni koji je ni danas ne priznaju, oni koji ne poštuju zastavu, grb i himnu i nipodaštavaju crnogorski jezik. No Andriji Mandiću ni to nije dovoljno u njegovoj bespoštednoj borbi za nestanak nezavisne i građanske Crne Gore, pa je odlučio, da kršeći Zakon o državnim nagradama, nagradu dodijeli u prijestonom Cetinju, uz očiglednu namjeru da još jednom besramno pokuša da ponizi Crnogorce", navodi Milatović.

Podsjeća Mandića da je Skupština, kojom on predsjedava, najviši dom u Crnoj Gori, koji donosi zakone i da je on sa pozicije koju, nažalost, pokriva, dužan da ih bezpogovorno poštuje.

"Zaključno, Mandiću, ima nas koji ne patimo od amnezije, pa pamtimo sve Vaše sramotne izjave na račun Cetinja. Kad god ste pokušali da ponizite Prijestonicu Crne Gore, Crnogorce i Crnogorke, Vi ste bili taj koji je na kraju bio jedini ponižen. Znamo da Vas boli, jer je Cetinje bilo i biće posljednja linija odbrane crnogorskog identiteta. I boljeće Vas - zanavijek", poručila je Milatović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније