Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

09. 07. 2024. 06:41 >> 16:44

dragović za portal

"Zakonima urediti pitanja od značaja za rad parlamenta i izvršne vlasti"

Poslanik Pokreta Evropa sad (PES) Darko Dragović saopštio je za Portal RTCG da bi, zbog činjenice da su Parlament I Vlada kao reprezenti zakonodavne i izvršne vlasti prepoznati u Ustavu Crne Gore, bilo dobro da sva pitanja od značaja za rad ovih institucija budu jasno definisana zakonima. On je kazao i da je, imajući u vidu da je rad tih institucija uređen podzakonskim opštim aktima, jasno da nedostatak zakona koji bi regulisao ovu oblast ne pravi probleme u institucionalnoj sferi.

"Poslovnikom Skupštine definisana su pitanja javnosti rada, nadležnosti, konstituisanja i organizacije parlamenta, prava i dužnosti poslanika, način rada, odnos parlamenta prema drugim granama vlasti, dok su Uredbom o Vladi ta ista pitanja uređena u odnosu na rad Vlade, nadležnosti resornih ministarstava kao i druga prava i obaveze ministara. S obzirom da je rad Skupstine i Vlade duži vremenski period uređen navedenim podzakonskim opštim aktima, jasno je da nedostatak zakona koji bi regulisao ovu oblast ne pravi probleme u institucionalnoj sferi", kazao je Dragović. 

Sagovornik Portala RTCG ističe da veći broj evropskih država ima isti pristup u regulisanju rada Parlamenta i Vlade kao i Crna Gora.

"No, zbog činjenice da su Parlament I Vlada kao reprezenti zakonodavne i izvršne vlasti prepoznati u Ustavu Crne Gore, smatram da bi bilo dobro da sva pitanja od značaja za rad ovih institucija budu jasno definisana zakonima", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније