Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

P.R.

06. 07. 2024. 11:51 >> 11:51
Čitaj mi:

Poslanički klub DPS

"Laković da podnese neopozivu ostavku"

Pozivamo Miodraga Lakovića, predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu, da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju i zaštiti sebe i svoj poslanički klub dalje kompromitacije i poniženja kojima ih izlaže njihov partijski šef Milojko Spajić, saopštio je Poslanički klub Demokratske partije socijalista (DPS).

Smatraju da je novi bijeg Spajića sa kontrolnog saslušanja u parlamentu, "povodom nezakonitih odluka koje je donio u sektoru bezbjednosti", pokazatelj nepoštovanja prema građanima i nerazumijevanja uloge Skupštine.

"Nije pitanje Spajićeve volje da li će doći na zakazano kontrolno saslušanje pred Odborom, već je to njegova obaveza, i ako to ne može da prihvati, trebalo je da ostane u Singapuru i bavi se privatnim biznisom, a ne da sjedi na poziciji predsjednika Vlade i ne radi ono što je u opisu njegovog posla. Razotkrivanje karaktera Milojka Spajića i njegovo prihvatanje da samo zbog koristoljublja i svoje fotelje sroza ulogu premijera do te mjere, da djeluje poput lift boja Andrije Mandića, ne smije se odraziti na kontrolnu ulogu zakonodavne vlasti. Zna Spajić da izbjegavanjem dolaska u Skupštinu građanima koji ga plaćaju gura prst u oko, ali ne mora da misli o posljedicama, jer upravo dogovara uvođenje nacionalista i desničara u svoju vladu", istakli su u saopštenju.

Smatraju i da nema te fotelje koja je vrijedna prihvatanja "ponižavajućeg statusa" kojeg Spajić, kako navode, nameće Miodragu Lakoviću i svojim poslanicima, tražeći od njih da brane neodbranjivo.

"Vidjećemo da li je u PES-u ostao neko ko je kadar da prekine to mučenje. Laković je na potezu", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније