Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

04. 07. 2024. 11:30 >> 11:36
Čitaj mi:

SPAJIĆ

IBAR potvrda da je vladavina prava dostigla minimum za pristupanje EU

"Garancije i uvjeravanja koje smo evropskim partnerima dali u prvim mjesecima Vlade, a onda i konkretni potezi i isporučivanje dugoočekivanih rezultata, bili su osnova za povjerenje. Uhvatili smo momentum, na talasu optimizma institucije su postale agilne, a svi društveni akteri, i opozicija i vlast, Vlada i Skupšina postigli su dugoočekivano jedinstvo za sva pitanja od važnosti za napredak na evropskom putu", kazao je predsjednik Vlade Milojko Spajić na proslavi povodom dobijanja IBAR-a, čiji su domaćini bili potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, i ministri Filip Ivanović i Maida Gorčević.

On je istakao da dobijanje IBAR-a nije zasluga samo visokih funkcionera i medijski izloženih političkih ličnosti, već posljedica zalaganja svih onih koji su marljivim radom, posvećeni državnom interesu doprinjeli da se najsitniji detalji u privremenim mjerilima identifikuju i materijalizuju kroz preduzete aktivnosti.

Kako navode u saopštenju, premijer je kazao da je dobijanje IBAR-a početak najzahtjevnije faze procesa u kojoj moramo da pokažemo istinsku volju da se uhvatimo u koštac sa problemima i da iznađemo rješenja kako bismo dostigli standarde koji će nas staviti rame uz rame sa evropskim narodima.

"Pregovori su transformativni proces u kome se društvo istinski mijenja na bolje. Stoga, bez obzira na datume i ciljeve naša osnovna želja mora biti izgradnja pravednijeg i boljeg sistema za naše građane. Svaki dan je nova šansa da do cilja dođemo spremniji, bolji, sigurniji", poručio je Spajić.

"Pripalo nam je da od prvog dana mandata koračamo težim putem, ali izabrali smo da bude ispravan birajući da se suočimo i riješimo sve naslijeđene izazove. Umjesto društvene fragmentacije i manevrisanja po rovovima podjela, biramo balans i afirmaciju prava svih. Umjesto privatizacije postignuća, Crnu Goru međunarodnim partnerima predstavljamo kao tim sa zajedničkim ciljem. I tako od Crne Gore pravimo lidera i primjer u regionu, a ne državu bez sposobnosti da svoje probleme rješava samostalno“, zaključio je premijer.

Proslavi koja je upriličena u Muzičkom centru Crne Gore prisustvovao je predsjednik Parlamenta Andrija Mandić, vrhovni državni tužilac Milorad Marković, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, predstavnici diplomatskog kora, kao i brojni članovi Vlade, poslanici, predstavnici medija i NVO sektora.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније