Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J. [ Mina ]

21. 06. 2024. 13:22 >> 13:28
1
Čitaj mi:

o RTCG i Sudskom savjetu

Milatović proglasio zakone koje je Skupština ponovo usvojila

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović donio je ukaze o proglašenju zakona o nacionalnom javnom emiteru – javnom medijskom servisu Crne Gore i o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama koje je Skupština ponovno usvojila.

Milatović je podsjetio da je oba zakonska akta vratio Skupštini nakon što su prvobitno usvojeni.

“Ostajem pri uvjerenju da oba zakona sadrže bitne nedostatke koji dovode u pitanje njihovu uskladjenost sa Ustavom (Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama), odnosno uređivačku nezavisnost RTCG-a (Zakon o nacionalnom javnom emiteru)”, napisao je Milatović na mreži X.

On smatrada su prilikom ponovnog odlučivanja o zakonima poslanici morali temeljnije sagledati primjedbe koje im je uputio ali i one iznešene od stručne javnosti i time se na principijelan i odgovoran način odnijeti prema predloženim rješenjima.

“Uz to, siguran sam da će se valjanost razloga zbog kojih sam ih vratio na ponovno odlučivanje Skupštini, vrlo brzo potvrditi u praksi”, poručio je Milatović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније