Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

19. 06. 2024. 17:33 >> 17:34
1
Čitaj mi:

STJEPOVIĆ

"Ako se Šaranović od bilo koga prepao, a posebno od SD-a, ne bilo ga"

Poslanik Demokratske Crne Gore Duško Stjepović kazao je da onaj ko prati skupštinska izlaganja poslanika Nikole Zirojevića jasno može doći do zaključka da on nema drugog posla, osim da gura kamen uzbrdo, bezuspješno pokušava da uprlja integritet funkcionera Demokratske Crne Gore, kako kaže, iznošenjem paušalnih i netačnih ocjena koje uporno želi upakovati u foliju činjenica.

"Kolega Zirojeviću, pošto se pozivate na skupštinsku proceduru i praksu, trebalo bi da znate da je ministar Šaranović jedan u top tri ministra 44. Vlade po svojoj redovnosti prisustva na sjednicama radnih tijela i Plenuma Skupštine Crne Gore. Ali mi, kolega Zirojeviću, jesmo zabilježili suprotno ponašanje i to, vjerovali ili ne, od strane ministara iz redova Vaše partije ili, još gore, predsjednika Vaše partije. I to 18. februara 2020. godine, kada Damir Šehović ne da nije došao na Odbor za ljudska prava, na konsultativno saslušanje povodom primjene Zakona o zabrani diskriminacije osoba sa invaliditetom, nego nije ni obavijestio Odbor da neće doći. Na istoj sjednici se nije pojavio ni drugi ministar iz Vaše partije, Kenan Hrapović, niti je o tome informisao Odbor, poručio je Stjepović.

Dakle, kako ističe Stjepović, ministri SD-a se nijesu udostojili da bilo kako najave svoje odsustvo, već se jednostavno nisu pojavili na zakazanom saslušanju.

"Za razliku od njih, ministar Šaranović je unaprijed predsjednika Odbora upoznao sa međunarodnim aktivnostima i ponudio alternativan datum za saslušanje, koji može biti i prije datuma koji je zakazan. Tako da, kolega Zirojeviću, prije nego osudite gospodina Šaranovića za insistiranje na drugom datumu kako bi prisustvovao sjednici, okrenite se prema svojim kolegama u stranci, bivšim ministrima i predsjedniku Vaše partije koji su nenajavljeno poslanike Skupštine ostavljali da se sami između sebe saslušavaju", kazao je on.

"Na kraju, kolega Zirojeviću, ako se kolega Šaranović od bilo koga prepao, a posebno od vas iz SD-a, ne bilo ga", poručuje Stjepović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније