Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Jutarnji program, Portal RTCG ]

19. 06. 2024. 08:47 >> 08:48
1
Čitaj mi:

MAŠKOVIĆ

"Izbori u Podgorici jedino rješenje, PES građanima prodavao maglu"

Izbori u Podgorici su jedino rješenje da se prevaziđe politička kriza, a čisto sumnjam da će i danas na sastanku doći do dogovora političkih konstituenata, smatra odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloš Mašković.

"Sumnjam da će danas doći do dogovora. Građani Podgorice se mrcvare, a Pokret Evropa sad nije dorastao da se suoči sa krizom u Glavnom gradu. Samo su prodavali maglu građanima", kazao je Mašković tokom gostovanja u Jutarnjem programu na TVCG.

 

Prema njegovim riječima, politička kriza se sa lokalnog nivoa prelila na državni.

"Većina treba da bude elementarno odgovorna i da krene na izbore. Ali, to nije tako jednostavno, jer se oni plaše izbora, upravo zbog toga što za prethodnih godinu i po dana nisu dobro radili svoj posao. Najviše se izbora plaše one partije koje su gratis dobile mjesta u skupštini Glavnog grada", tvrdi Mašković. 

Prema njegovim riječima, vlast u Podgorici će se teško oporaviti, upravo dva suprostavljena politička subjekta: Pokret za Podgoricu i PES-a. 

"Došlo je do mimoilaženja, a tu najviše stradaju građani Podgorice. Žalosno je i sramotno čuti od odbornica Pokreta za Podgorici da su bili samo taster odbornici, dok su bili sa PES-om", podsjetio je on.

Mašković smatra da je prirodno što se predsjednik Crne Gore Jakov Milatović oglasio povodom krize vlasti u Podgorici, poručivši da je to izraz njegove odgovornosti.

"Sistem odavno ne funkcioniše adekvatno, rastavljen je na djelovanje. U Podgorici je na djelu neadekvatno upravljanje, neadekvatna su imenovanja, a ljudi su na funkcijama dovedeni bez prethodnog iskustva i to po partijskim kvotama", konstatovao je Mašković. 

Pohvalio je rad Kultunog centra "Budo Tomović, međutim, kako poručuje, u Podgorici nije dovoljno da funkcionišu samo ustanove kulture.

"Ono što je bitno jeste da smo se mi kao opozicija pokazali kao odgovorni i konstruktivni i mislim da su građani to uvidjeli", zaključio je Mašković. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније