Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

14. 06. 2024. 16:17 >> 16:18
1

koordinator dolazi u podgoricu

SAD podržavaju borbu protiv korupcije u Crnoj Gori

Istaknuti zvaničnik Stejt Dipartmenta Ričard Nefju posjetiće Crnu Goru i naglasiće podršku SAD tekućim naporima u borbi protiv korupcije. Njegova posjeta najavljena je u zvaničnom saopštenju Stejt Dipartmenta.

Koordinator za globalnu borbu protiv korupcije Ričard Nefju otputovaće u Crnu Goru, Litvaniju i Albaniju od 16. do 21. juna, navodi se u saopštenju.

"Njegova posjeta će naglasiti stalnu posvećenost SAD borbi protiv korupcije na Zapadnom Balkanu, jačanju vladavine prava i rješavanju tekućih zajedničkih izazova. Od 16. do 17. juna, koordinator Nefju će posjetiti Podgoricu, kako bi se sastao sa vladinim zvaničnicima i predstavnicima civilnog društva. Njegovi razgovori biće fokusirani na napore Crne Gore u borbi protiv korupcije, nastojaće da identifikuju oblasti za dalju saradnju i naglasiće podršku SAD tekućim naporima u borbi protiv korupcije", navedeno je u saopštenju. 

Nefju će zatim otputovati u Vilnjus, 18. i 19. juna, gdje će se pridružiti uvodnom plenarnom zasijedanju Međunarodne konferencije o borbi protiv korupcije, kao i drugim zvaničnim sjednicama. Takođe će se sastati sa raznim partnerima iz vlade i civilnog društva na marginama.

Nefju će 20. juna posjetiti Tiranu, Albanija, gdje će se sastati sa predstavnicima vlade i civilnog društva. On će razgovarati o radu koji je u toku u borbi protiv korupcije i oblastima za dalju saradnju i saradnju na antikorupcijskim naporima, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније