Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.

13. 06. 2024. 10:58 >> 11:33
1
Čitaj mi:

MANDIĆ

"Većina će biti posvećena daljim reformama i nakon dobijanja IBAR-a"

Parlamentarna većina će i nakon dobijanja IBAR-a biti u potpunosti posvećena daljim reformama, kako naša zemlja ne bi propustila pruženu šansu da u kratkom roku postane dio evropske porodice, kazao je predsjednik Skupštine Andrija Mandić tokom sastanka sa delegacijom Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom.

Mandić je prije svega delegaciji poželio dobrodošlicu, ističući da naša zemlja u kontinuitetu ima veoma dobru saradnju sa Republikom Austrijom.

Mandić je istakao da je Skupština Crne Gore izuzetno ponosna što zajedno sa parlamentom Austrije ima jedan tako važan projekat kao što su Demokratske radionice „Barbara Pramer“ koji naše najmlađe uče osnovama demokratije i ljudskih prava, apostrofirajući da je upravo prije par dana uručio sertifikate ovogodišnjim učesnicima.

Komentarišući donošenje IBAR zakona, predsjednik Mandić je podvukao da je Skupština Crne Gore uradila veliki posao, posebno kada se uzme u obzir izuzetno kratak rok koji je imala za usvajanje istih.

"Predsjednik je istakao da su ključni principi politike koju predstavlja mir, stabilnost, kao i popravljanje ekonomske situacije, što je direktno vezano za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, koja svakim danom daje sve više rezultata", saopšteno je iz Skupštine Crne Gore. 

Mandić je apostrofirao da će parlamentarna većina i nakon dobijanja IBAR-a biti u potpunosti posvećena daljim reformama, kako naša zemlja ne bi propustila pruženu šansu da u kratkom roku postane dio evropske porodice.

„Pridruživanjem Crne Gore Evropska unija bi poslala poruku ostalim kandidatima da proces proširenja nije završena stvar.“ – istakao je Mandić.

Predsjednik Grupe prijateljstva Nacionalnog savjeta Austrije sa Crnom Gorom Maximilian Köllner je iskazao da im je izuzetna čast što imaju priliku da se sastanu sa predsjednikom Mandićem, dodajući da projekat demokratskih radionica „Barbara Pramer“ služi na čast parlamentima naših zemalja.

On je izrazio uvjerenje da će dva parlamenta nastaviti kvalitetnu saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, te dodao da je srećan što vidi sve veće angažovanje mladih ljudi u politici, jer je, kako je naveo, to jedini garant izgradnje bolje budućnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније