Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 06. 2024. 08:08 >> 09:05
2
Čitaj mi:

ĆALOVIĆ MARKOVIĆ

"Milović poslanicima podmetnuo set antikorupcijskih zakona"

Pojedina rješenja u IBAR zakonima su gora od onih iz doba režima Demokratske partije socijalista (DPS), tako da se može reći da u Crnoj Gori reforme postoje samo na papiru a u praksi je vidljivo ozbiljno nazadovanje, smatra izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović Marković.

Ćalović Malović tvrdi da set antikorupcijskih zakona koje je pripremao resor ministra pravde Andreja Milovića ima ozbiljnih manjkavosti, navodeći da su u tužilaštvu i tužioci iz prethodnog režima, birani po političkim spregama. 

"Donošenjem tog zakona funkcija Vladimira Novovića značajno je u riziku i postoji velika opasnost da se rad glavnog specijalnog tužioca destabilizuje. Nadam se da to toga neće doći. To bi bio kraj povjerenja u parlamentarnu većinu", kazala je Ćalović Marković, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Po njenim riječima, u tužilaštvu i danas postoje ljudi koji su ozbiljno povezani sa kriminalom i vrlo zainteresovani da se obračunaju sa Novovićem.

"Plaše se da ne prođu kao Saša Čađenović. Uvjerena sam da je Milović podmetnuo set antikorupcijskih zakona poslanicima i da oni nijesu ni bili svjesni za šta glasaju. Sjednica je organizovana u cajtnotu, a to je bio veliki set zakona koji je morao da se izglasa pod političkom ucjenom. Reforme su ovdje nužne i zakoni se što prije moraju mijenjati", tvrdi Ćalović Marković. 

Komentarišući aferu "Tunel", Ćalović Marković je kazala da krivično djelo krađe predmeta iz depoa Višeg suda i dan danas nije kvalifikovano kao organizovani kriminal. 

"Tim predmetom se bavi Osnovno tužilaštvo. Vidjećemo tek koje su posljedice ovog slučaja. Advokati će se ubrzo oglasiti izjavama da su brojni dokazi kontaminirani", dodala je ona. 

Ćalović Marković se osvrnula i na stanje u policiji, ocijenjujući da je u Crnoj Gori prisutan hronični nedostatak odgovornosti u institucijama, ukljkučujući i Upravu policije. 

"To je ista policija koja je zlostavljala građane po Budvi i lovila ih kao zečeve po Podgorici. Sve se svelo na to ko će biti direktor policije, ali niko se ne pita ko će te strukture reformisati. Ima tu časnih pojedinaca, ali svi koji krše zakon treba da odgovaraju", zaključila je Ćalović Marković. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније