Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

11. 06. 2024. 11:35 >> 11:50
5
Čitaj mi:

ZAMJENIK PREDSJEDAVAJUĆEG SAVJETA MINISTARA BIH

Protestna nota Crnoj Gori lični a ne zvanični stav

Zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Staša Košarac uputio je pismo ministru vanjskih poslova Crne Gore Filipu Ivanoviću, u kojem navodi da protestna nota koju je uputio ministar Elmedin Konaković ne predstavlja zvaničan stav Predsjedništa Bosne i Hercegovine, potvrđeno je Portalu RTCG iz Savjeta ministara.

"Ovim putem vas kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BIH želim informisati da protestna nota koju je prema izjavi u medijima Crnoj Gori uputio ministar inostranih poslova BIH Elmedin Konaković, ne predstavlja zvaničan i usaglašen stav Predsjedništva BIH, kao i ustavno nadležnog za vođenje spoljne politike, kao ni Savjeta ministara nadležnog za sprovođenje politika i odluka Bosne i Hercegovine. Pisanje i slanje ličnih političkih stavova u ime BIH je uzurpacija i zloupotreba ovlašenja, o čemu sam kao zamjenik predsjedavajućeg imao potrebu i dužnost da vas obavijestim", naveo je Košarac u pismu upućenom ministru Ivanoviću.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) Elmedin Konaković uputio je protestu notu Crnoj Gori zbog "spornih izjava predsjednika Skupštine Andrije Mandića da je svesrpski sabor skup dviju država".

"Iako smo na to navikli od njega, ali bez obzira što se on tako kontinuirano ponaša, mi ćemo kontinuirano reagovati na pokušaje udara na ustavno uređenje BiH", kazao je Konaković za Federalnu novinsku agenciju (FENA) u ponedjeljak, 10. juna.

Svesrpski sabor održan je 8. juna u Beogradu, a na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske usvojena je Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda.

Konaković je rekao "da je svesrpski sabor veoma opasna stvar" te da poruke nisu nimalo naivne.

 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније