Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

RSE [ M.V. ]

10. 06. 2024. 19:33 >> 19:33

SAD

Hanter Bajden neće svjedočiti u sudskom postupku koji se vodi protiv njega

Hanter Bajden, sin predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džoa Bajdena, odlučio je da ne svjedoči u procesu u kom mu se sudi zbog nelegalnog posjedovanja oružja dok je koristio drogu.

Njegov pravni tim je rekao da neće pozivati ni druge svedoke u daljem postupku, piše Rojters a prenosi Glas Amerike.

Tužilaštvo je pozvalo još jednog svjedoka, a očekuje se da potom obije strane iznesu završne riječi. Posle toga, sudija će dati instrukcije poroti i oni će krenuti u vijećanje da li je Hanter Bajden kriv ili ne.

On se tereti da je 2018. godine slagao pri kupovini oružja, jer je negativno odgovorio na pitanje da li je koristio drogu, i samim tim je oružje posjedovao nelegalno.

Na prvom suđenju djetetu američkog predsjednika, tužilaštvo je gradilo slučaj na intimnim svjedočenjima o Bajdenovoj zavisnosti od alkohola i kreka.

Hanter Bajden je rekao da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Suđenje je počelo nedugo nakon istorijske presude bivšem predsjedniku SAD Donaldu Trampu. On i njegove republikanske kolege tvrde da su taj proces, kao i preostala tri, politički namješteni.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније