Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

07. 06. 2024. 08:03 >> 08:03
Čitaj mi:

Gordana Đurović

Crna Gora da iskoristi volju evropskih institucija

Predsjednica crnogorske panevrospke unije i nekadašnja potpresjednica Vlade za evropske integracije Gordana Đurović saopštila je u Jutarnjem programu Dobro jutro Crna Goro na TVCG, da treba da čuvamo optimizam da ćemo dobiti pozitivan izvještaj o ispunjenju privremenih mjerila. Kaže da ukoliko ne iskoristimo ovu šansu za pristup EU, onda bi uslijedio regionalni pristup, što je sporiji proces.

"Postoji dobra volja od evropskih institucija i mislim da treba Crna Gora da iskoristi ovaj put. Bilo je više ovakvih prozora, ali ovaj je bio neočekivan. Evropska komisija ima volju da nam pomogne da idemo dalje", istakla je ona.

Kaže da je Crna Gora prepoznata kao zemlja koja bi mogla biti primjer u evrointegracijama.

" Time se jača se perspektiva članstva našeg regiona. Gledali smo ranije talase proširenja, a sada je važno da to i uradimo. Politička volja je veoma značajna", istakla je Đurović.

Kaže da je do sada je bilo 15 međuvladinih konferencija, te da je konalno vrijeme je da se nešto i konačno uradi.

"Građani moraju da prepoznaju da se nešto pozitivno dešava. Gotovo koncenzusom je izglasano, ovo je važna jedna faza presjeka. Mislim da je dosta urađeno, i važno je bilo da to EK verifikuje. Naša vlada treba da usvoji reformsku agendu. To je taj finansijski dodatni paket d 413 miliona koji treba da podrži proces. To je i naša obaveza", istakla je Đurović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније