Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

04. 06. 2024. 12:42 >> 13:22

adžić

"Spajić i Milović mijenjaju zakon koji je omogućio izbor Novovića"

Vlada Milojka Spajića i Ministarstvo pravde Andreja Milovića predložila je izmjene zakona koje su dovele do promjena u Tužilaštvu i koje su dale izvanredne rezultate. Njihov cilj je da sa novim zakonom, pod plaštom IBAR-a, tužilački sistem vrate na fabrička podešavanja, mafiji daju vjetar u leđa da kroz institucije sistema ponovo pokuša uticati na rad organa koji se bore protiv organizovanog kriminala, istakao je potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik Filip Adžić.

On je to kazao komentarišući izmjene Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu koji će se naći na dnevnom redu Skupštine Crne Gore.

Podsjeća da je trenutnim zakonskim rješenjem predviđeno da većinu u Tužilačkom savjetu ne čine tužioci, "upravo kako bi se izbjegla esnafizacija ovog veoma važnog organa", a da se to predloženim izmjenama Spajića i Milovića pokušavaju vratiti na staro rješenja za koja, kako kaže, znamo kakve su "rezultate" dali prije 2021. godine.

Dodaje da preporuke Venecijanske komisije ne predviđaju ove izmjene i da to pokazuju primjeri u brojnim državama gdje je dato mišljenje da nije obavezno imati većinu iz reda tužilaca u Tužilačkom savjetu.

,,Kadrovske promjene koje su postignute dolaskom na čelu SDT-a Vladimira Novovića i istorijski rezultati koji su zatim uslijedili žele se anulirati sa rješenjima koje su kukavičje jaje mafije i koje su djelovale dok je Katnić gospodario Tužilaštvom", naglasio je Adžić zaključujući da dok je na snazi bio zakon čije norme se predlažu nijedan tužilac nije bio negativno ocijenjen, a danas je jedan dio istih tih procesuiran.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније