Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

29. 05. 2024. 19:58 >> 19:59
Čitaj mi:

LEKOVIĆ

"Gaf Nenezića, ustanci su upravo u Baru počinjali"

Pošto je član Socijaldemokrata i član Administrativnog odbora Branislav Nenezić danas na izjavio da u barskoj istoriji nikad nije bilo ustanaka, reagovao je odbornik Demokrata Momčilo Leković, poručivši mu da to nije istina, te da treba da se izvini građanima Crne Gore.

"Nenezićeva konstatacija izrečena danas za skupštinskom govornicom da u crnogorskoj i barskoj istoriji nikada nije bilo ustanaka, te da nijesmo imali protiv čega da ustajemo, zastrašujući je ,,gaf" (ukoliko je to bio) koji nikako nije smio da se desi jednom predsjedniku Skupštine opštine, a naročito ne barske", poručuje Leković. 

Leković je kazao da je u Virpazaru 13. jula 1941. godine počeo ustanak i da je prva ustanička puška pukla baš u Virpazaru.

"To sa ponosom ističu svi Crmničani. Trinaestojulski ustanak bio je najveći i najenergičniji ustanak u porobljenoj Evropi u Drugom svjetskom ratu, a tome svjedoče brojni istorijski spisi. Oko 30.000 boraca širom Crne Gore učestvovalo je u ovom ustanku. Zbog toga očekujem da gospodin Nenezić građanima Bara i Crne Gore uputi izvinjenje", zaključio je Leković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније