Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

24. 05. 2024. 20:13 >> 20:13

AMBASADORKA ŠVEDSKE

"Napredak Crne Gore veoma zapažen"

Crna Gora na odličnom putu da postane prva naredna članica Evropske unije i njen napredak je veoma zapažen, kazala je ambasadorka Kraljevine Švedske u Crnoj Gori, na nerezidentnoj osnovi, Aniku Ben David. Nju je u oproštajnu posjetu primio ministar vanjskih poslova Crne Gore Filip Ivanović.

Ivanović je zahvalio ambasadorki na posvećenosti unaprjeđenju prijateljskih bilateralnih odnosa, dodatno osnaženih NATO savezništvom.

 “Kazao je da su veze Crne Gore i Švedske u prethodnom periodu značajno ojačane, a što je potvrđeno i  tokom njegove nedavne posjete toj zemlji”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ambasadorka Ben David je kazala da će Švedska nastaviti da podržava Crnu Goru  na evropskom putu, te da je napredak Crne Gore veoma zapažen.

“Istakla je da je Crna  Gora na odličnom putu da postane prva naredna članica Evropske unije, te izrazila zadvoljstvo što je saradnja Švedske sa Crnom Gorom dobila novu dimenziju kroz NATO savezništvo”, navodi se u saopštenju.  

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim prilikama, te važnosti  jasne evropske perspektive za stabilnost i prosperitet Zapadnog Balkana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније