Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

24. 05. 2024. 12:55 >> 12:55
1

DEMOKRATE

Koalicioni partneri u Beranama da pristupe realizaciji dogovora o rotaciji na polovini mandata

Glavni odbor Demokrata na sinoć održanoj sjednici jednoglasno je pozdravio, kako kažu, izvanredne rezultate postignute u prethodnih sedam mjeseci na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije zahvaljujući odličnoj saradnji bezbjednosnog sektora, nadležnih tužilaštava i međunarodnih partnera, koja, kako se navodi u saopštenju, pokazuje da u Crnoj Gori izgradnja jakih institucija i sistema vladavine prava u kome nema nedodirljivih i zaštićenih postaje realnost.

"Glavni odbor ove Partije afirmiše odlične rezultate nove vlasti koji su rezultirali deblokadom i dinamiziranjem evropskog puta, ističući da su evropske integracije, odnosno dobijanje IBARA-a polovinom godine i zatvaranje više poglavlja do kraja godine, uz nastavaka odlučne borbe protiv kriminala i korupcije, najveći državni interesi kojima su snažno posvećeni i kojima veliki doprinost daju članovi Vlade iz reda Demokrata", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je i da Glavni odbor pohvaljuje aktvinosti Kluba poslanika uz posebnu afirmaciju zakonodavne inicijative koja je rezultirala da Skupština Crne Gore usvoji Zakon kojim se uvodi progresivni model i povećavaju naknade za novorođenju djecu, kao i inicijative koje su u proceduri ili se na njima radi, a tiču se ispravljanja nepravdi prema radnicima drvoprerađivačke industirje i drugih ranjivih kategorija, naglašavajući i nastavak kontinuirane borbe za ispunjavanje još jednog predizbornog obećanja kojim će se konačno obezbijediti da i korisnici srazmjernih penzija primaju iznos minimalne penzije u Crnoj Gori.

"Glavni odbor ocjenjuje veoma pozitivnim dosadašnju kampanju, programsku i kadrovsku ponudu Demokrata na predstojećim lokalnim izborima, očekujući na osnovu  podnijetih izvještaja od strane lokalnih odbora veoma zapažen uspjeh na izborima koji će potvrditi snagu, utemeljenost, principijelnosti i progres Demokratske Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Glavni odbor, dodaju, očekuje od svih koalicionih partnera u Opštini Berane da saglasno koalicionom sporazumu odmah pristupe realizaciji dogovora o rotaciji na polovini mandata i izboru nosioca liste Demokrata Damjana Ćulafića na mjesto predsjednika Opštine, podsjećajući da je Demokratska Crna Gora početkom 2019. godine, iako u periodu veoma zategnutih odnosa lokalnih odbora Demokrata i tadašnjeg DF, u dan kada je dogovoreno ekspresno i bez odlaganja realizovala dogovor o rotaciji na polovini mandata između gospode Krapovića i Carevića, "jer data riječ i stavljeni potpis moraju uvijek biti zvijezda vodilja".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније